EGEMEN SAYIN/EGE TELGRAF- İzmir'de uzun süredir yağışların mevsim normallerinin altında kalması, başta üreticiler olmak üzere pek çok keszimi tedirgin ediyordu. Son günlerde kendini gösteren yağışlar beklenen seviyeyi karşılayıp karşılamadığı merak konusu oldu. Izmir’in barajlarındaki son durumu İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri paylaştı. Tahtalı’dan Gördes’e, Alaçatı Kutlu Aktaş’tan Balçova’ya işte, İzmir’in barajlarındaki su doluluk oranları…

GEÇEN YILA GÖRE GERİDE

İzmir’in en büyük barajı Tahtalı’da aktif doluluk oranı 7 nisan 2023 tarihi itibariyle yüzde 41.46 seviyesinde. Geçen yıl aynı dönem bu oran yüzde 68.80 olarak ölçülmüştü. Balçova Barajı’nda ise aktif doluluk yüzde 50. 84 seviyesinde. Ölçümlerde geçen yıl bu oran yüzde 79.24 olarak kayıtlara geçmişti.

GÖRDES BARAJI’NDA ALARM

Geçen yıla göre aynı dönem tek artış gösteren baraj Gördes. 7 nisan 2023 tarihi itibariyle 7.75 olan aktif doluluk, geçen yıl aynı dönem 4.83 civarındaydı. Barajlar içinde seviyesi en düşük olan baraj Gördes olarak tespit edildi. Ürkmez Barajı’nda ise aktif doluluk yüzde 47.54. Geçen yıla göre hayli farkın yaşandığı Ürkmez Barajı’nda geçen yıl aynı dönem oran yüzde 91.44’tü. Güzelhisar Barajı’nda bugün itibariyle doluluk yüzde 73. 45 olarak ölçüldü. Geçen yıl bu oran yüzde 86.22’ydi. Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’nda son ölçülen rakam yüzde 56.75. Bu oran geçen yol yüzde 91.91’di. İZSU yetkileri, son günlerde görülen yağışlara rağmen tasarrufu elden bıramama çağrısı yaptı.  
Editör: TE Bilisim