Konak’ta en eski semt pazarlarından Millet Mahallesi sokak pazarı semt halkının bölgedeki trafik yoğunluğunu gerekçe göstererek açtığı dava ile kapatıldı. 30 yıldır aynı yerde iş yapan 180 pazarcı esnafı 25 Ocak’ta son kez tezgah açacak. Ancak son dakikada devreye giren Konak Belediyesi yaşanabilecek soruna çare buldu. Toros Mahallesi Pazaryeri esnafın yeni adresi olacak.

“ESNAFIMIZ MAĞDUR”

Konuya ilişkin konuşan İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen ise, “2017’den sonra açık semt pazarları kurulamayacağıyla ilgili bir yasa var. Düzenleme esnafın aleyhine oldu. Ortada bir mağduriyet var. Şubat başından itibaren Millet Pazarı da Toros’a taşınıyor. Buradaki 180 esnafımız ay başından itibaren yeni pazaryerinde tezgah açacak. Oda olarak Konak Belediyesi ile arkadaşlarımızın mağdur olmayacağı bir çözüm üzerinde anlaşma sağladık” açıklamasını yapmıştı.

BAŞKAN DEVREYE GİRDİ

İdare Mahkemesi’nden gelen kararla Ocak ayı sonunda resmen kapatılması kesinleşen Millet Mahallesi semt pazarına ilişkin açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da şunları söyledi: “Arı Caddesi üzerinde kurulan pazarımızın sokakta kurulmasıyla ilgili bir vatandaşımız dava açmış. Ve dava neticesinde kazanmış. Mahkeme kararı ile bu pazar buradan kaldırılıyor. Orada artık bir semt pazarı kurulması hukuken mümkün değil. Biz de pazarcılar odası ile yaptığımız toplantıda Millet Mahallesi pazarı esnafının ve oradan alışveriş yapan halkın mağdur olmaması için Salı günü kurulacak Toros Kapalı Pazaryeri’ne taşınmasına karar verdik. Bununla ilgili süreci pazarcılar odası ve pazar esnafıyla görüşerek yürütüyoruz. Bu noktada kimsenin mağdur olmaması için bir çalışma yapıyoruz.”