31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir’e adeta kardeşlik talebi yağıyor. Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen sosyal ve maddi yardım taleplerini geri çevirmeyen Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’nın ardından iki kentle daha dostluk köprüsü kurmak için kolları sıvadı.  

Kars'a dostluk köprüsü

Geçtiğimiz ay Şanlıurfa’nın Akçakele Belediyesi’nden gelen yardım talebine kulak veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Barış Pınarı harekatı sonrasında zorlu günler geçiren ilçeye dostluk eli uzattı. 175 bin kişinin yaşadığı ilçede AK Parti’li belediye başkanından gelen talep doğrultusunda iş makinesi, personel, araç gereç ve çocuklara kışlık giyecek ile çeşitli sosyal yardımlar yapma kararı alan Büyükşehir Belediyesi, iki benzer taleple daha karşılaştı. Kars ili, Susuz Belediyesi’nden gelen yardım talebini değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, yine ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda iki bin adet çocuk montu ve iki bin adet de çocuk botunu hibe olarak gönderme kararı aldı.  

İkinci kardeş Adıyaman'dan

Belediyenin Kars’a yönelik yapacağı sosyal yardımların yanı sıra, bir diğer il de benzer kapsamda kardeş belediye ilişkisi kurulması için İzmir’in kapısını çaldı. Söz konusu kardeş belediye protokolü kapsamında geçtiğimiz ay karar alan Adıyaman’ın Tut Belediyesi’nin bu talebi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylandı. İki belediye arasında imzalanacak işbirliği protokolüne göre, personel eğitimi, araç-gereç, altyapı-üstyapı, çeşitli projeler, sağlık, kültür ve sosyal yardımlar gibi konularda kurumlar arasında dayanışma ve yardımlaşma sağlanacak. Erman Şentürk / Özel Haber