Berna SEVER-EGE TELGRAF- 28. Dönem Milletvekili seçiminde İzmir’den milletvekili olmaya hak kazanan CHP milletvekilleri mazbatalarını İzmir İl Seçim Kurulu Başkanı olan İzmir 3. Sulh Ceza Hakimi Mehmet Uyar tarafından aldılar. Mazbataların alınmasından sonra açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, arkadaşlarımız mazbatalarını alarak göreve başlamış oldular dedi. Aslanoğlu, “Bu dönem boyunca verecekleri hizmetlerle Türkiye’nin önünü açacak yasalar önerip hayata geçirecekler. Bu yeni dönemin ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Mazbataları almış olsak da seçim bir başka boyutuyla devam ediyor. Bu da bizim ilk kez karşılaştığımız bir şey. Pazar günkü seçim için bu törenin ardından tekrar çalışmaya devam edeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapana kadar hep birlikte çalışacağız” dedi. Pazar günü İzmir’e yakışan bir şekilde seçimin demokrasi şöleni şeklinde geçmesini temenni ediyorum diyen Aslanoğlu, vatandaşları sandığa gitmeye ve oylarını kullanmaya davet etti.

İZMİR KENDİSİNE YAKIŞANI YAPACAK

Aslanoğlu’nun açıklamasından sonra söz alan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise tüm milletvekili arkadaşlarına yeni yasama döneminde başarılar diledi. Arslan, “Aslanoğlu’nun dediği gibi ikinci tur seçiminde İzmir yine kendisine yakışan bir şekilde davranarak büyük bir oranda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vererek onun cumhurbaşkanı olmasını sağlayacaktır diye temenni ediyorum” dedi.

ÇALIŞAMALARA ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ

Arslan’dan sonra söz alan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise 27. Dönemde olduğu gibi 28.dönemde de çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz dedi. Polat, “Ben bu görevlerde çalışırken bunu kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumu bilerek çalışıyorum” dedi.

OTOKRASİ VE DEMOKRASİ KARŞI KARŞIYA

CHP’nin en genç milletvekili olarak söz alan Gökçen Gökçe konuşmasına İzmir halkına teşekkür ederek başladı. Gökçe birkaç gün içinde Türkiye’nin çok önemli bir karar vereceğini söyledi ve “Pazar günü bir seçim yapacağız. Bu seçimde aslında otokrasiyi ya da demokrasiyi seçeceğiz” dedi.

TÜM TÜRKİYE İZMİR GİBİ OLSUN İSTİYORUZ

Son olarak CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın söz aldı ve İzmir milletvekili olmanın çok büyük bir onur ve gurur olduğunu söyledi. Taşkın, “28 Mayıs’taki hedefimiz bütün Türkiye’nin İzmir gibi olmasını istiyoruz. İzmir’deki bu özgürlüğün, sorgulamanın, yaşama sevincinin bütün Türkiye’ye yaygınlaşmasına yönelik bir mücadele veriyoruz” dedi.