Çiğli Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısı 2. Birleşimi Başkan Vekili Ali Rıza Koçer idaresinde gerçekleştirdi. CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin, “Tüm memur arkadaşlara, personele teşekkür ederim. Biz CHP grubu olarak olumlu oy kullanacağız. Veterinerlikte ki çalışmalar, temizlik işlerimiz, Tarım Müdürlüğümüzün çalışmaları, park sayımızın artması gerçekten takdire şayandır. Çok teşekkür ederiz” dedi. 'TEBRİK EDİYORUZ' AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “İZBAN yerin altına alınamadı biz merkezi hükümet olarak yanınızdayız dedik bu konu da ve Binali Bey’in de sözü vardı her zaman da yardıma hazırız. Bunun yanında bir de Çiğli Tramvayımız vardı, hızlı da gidiyordu ama nazar değdirdik sanırım ve 5 aydır bir çalışma yok, çalışmalar durduruldu. Ya biraz da antin kuntin işlerle uğraşıyoruz. Ancak sosyal belediyecilik hususunda sizi tebrik ediyoruz” diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin, “Uzay ve Havacılık Müzemiz, Demokrasi Parkındaki havuz da ortaya konulan kalıcı bir eserdir. Gönül istedi ki çöp kalksın ortadan, gönül istedi ki hazine para olsun, dolar 2 TL olsun ama bu ekonomik yapı oluşmadı ülkemizde canı gönülden bunu istiyoruz fakat yaratılan koşullar böyle değil. Şu koşullarda faaliyetler yürütmemiz, belediyeyi çevirmemiz bir başarıdır. Bizim baharımıza az kaldı ve biz bu aydınlığı ve baharı bu ülkeye göstereceğiz” dedi. CHP’li Meclis Üyesi ve Çiğli Belediyesi Sivil Toplum Örgütleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İlişkilerden Sorumlu Koordinatör Deniz Bektaş, “Geçen sene faaliyet kitapçığını tarttım diyordu bu sen de resimlere bakmış ama okumamış, Antin Kuntin İşlerden anlıyor demek ki az önce dedi ki Antin Kuntin İşler ile uğraşıyorsunuz dedi. Ya 20 yıllık iktidarınızda enflasyon, dolar fırsat vermiyor ki bir şeyler yapalım özel sektör için de belediye içinde ayakta kalmak zor ve ben iyi bir faaliyet raporu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“ÇİĞLİ TARİHİNDE EN BÜYÜK”

CHP’li Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Deniz Çıtak, “Biz betona değil insana yatırım yaptık. Bu süreçte pandemi oldu, enflasyon fırladı, paranın kıymeti kalmadı. Dolayısıyla yapılan yatırımlar da geçmiş dönemde yaşananların düşünülmesi lazım, panel de tiyatro da kısır yenmedi, altın günü yapılmadı fikir fırtınaları yapıldı, kültürel anlamda insana yatırım yaptık. Çiğli’nin ilk yüzme havuzunu yaptık, mahallerde kadınlara, çocuklara spor yaptırdık. Çiğli tarihindeki en büyük parke taşı döşemesini biz yaptık, en çok parkı biz yapmadık. Bitirilemeyecek kadar park yaptık elbette sadece resmen bakınca karşıdan kolay geliyor. Köyiçi, Balatçık İmarı bizim suçumuz mu? Çöp Tesis için ÇED raporu sürecini de her şeyi siz de biliyorsunuz ama gelip burada kentsel dönüşü olmadı deniyor. İller Bankasından gelen paraları da çok iyi biliyorsunuz. Ben partizanca konuşmuyorum ama siz her şeyi biliyorsunuz. Günün sonunda en doğru yatırım insan yatırımdır, doğru yatırım insanadır. Betona yatırım yapanları da gördük. Neden burada açılan ve yenilenen parkları konuşmuyorsunuz. Bunları da söyleyin” ifadelerini kullandı.

“TEBRİK EDİYORUZ ANCAK”

AK Partili Özgür Kaner “Biz faaliyet raporuna ideoloji ile değil bahar, kış olarak da değil karne olarak bakıyoruz. Biz de her öğrenci karnesi gibi eksikleri söylüyoruz. Her zaman da yapıcı bir muhalefet yapıyoruz. Biz sosyal belediyecilik anlamında tebrik ediyoruz ama eksikler de var diyoruz. Çiğli’nin deniz ile buluşması lazım diyoruz biz. Çiğli’nin iki yakasının bir araya gelmesi gerekmektedir. Lütfen konuyu böyle anlayalım” dedi.

ÇÖPE YENİ TESİS

Başkan Vekili Ali Rıza Koçer de, “Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim, eksiğimiz gediğimiz cara ama Çiğli Belediyesi tarih yazıyor. Çok büyük yatırımlar var; parklar, parke 350 bin metre kare parke yol döşemişiz. Gerçekten güzel şeyler yapılmış ve elbette muhalefetteki arkadaşlarımızın eleştirisi olacak ama ilçeyi deniz ile buluşturamamak, sit alanı, Ramsar Sözleşmesi var. Örneğin Dalyan’ da bir yer açalım dedik hemen Tarım Orman Müdürlüğü giremezsiniz dedi. Koçer sözlerini şöyle sürdürdü; Utku Başkanım az önce mesaj gönderdi arkadaşlara müjdeyi verin birkaç gün içinde çöp tesisi için bulduğumuz alanı basın açıklaması ile duyuracağız dedi. Biz de bunu istemiyoruz ki arkadaşlar; bu konuda mücadele veriyoruz, tesisin kapanması için ne gerekiyorsa yapıyoruz ayrıca bu belediyeyi Kurumsallaştırdık 132ten müdürlük 26’ya çıktı arkadaşlar.

İZBAN meselesi

AK Partili arkadaşlar teşekkür etti ben de teşekkür ederim oy birliği ile birçok karar aldık herkesin bir katkısı var arkadaşlar. İmar çalışmalarımız oldukça önemli, İZBAN’ın yerin altına alınması belediyeden çok hükümetin görevi, bizim bunu yer altına alma gücümüz var mı? Yani bunu belediye neden yapmadı diye hesap sormak doğru mu? Bunu Büyükşehir ile İktidarla yapmamız lazım. Tramvay ile ilgili bir çalışma devam ediyor, geçici bir durma oldu ama Salı günü bize bir toplantı düzenlediler ve Mayıs’a yetişmeyecek tramvay fakat en kısa sürede bitecek. Balatçık Pazar yeri yaptık çok büyük bir yatırım, Evka 5 Pazar yerinin üstü kapatılıyor. Canla başla işçimiz ile beraber çalışıyoruz. Elbette pandemi ve ekonomik kriz olmasa her şey daha güzel olacaktı ama böyle oldu."
Editör: TE Bilisim