Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Foçalılar, “Millet Bahçelerinin Finansmanı” projesinde kullanılmak üzere Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredilen eski devlet hastanesi binasının yeniden sağlık tesisi olarak ilçeye kazandırılması için imza kampanyası başlattı. Foça’nın Küçükdeniz Limanı Sahili’nde bulunan eski devlet hastanesi ile ilgili “Eski hastane binamız satılamaz, sıra sende Foça” sloganıyla başlatılan kampanya çağrısında, “Foça’da yaşadığınız süre içinde, aile hekimi, 112 ambulans, rehabilitasyon merkezi, yaşlı bakım hizmetleri gibi sizin veya sevdiklerinizin ihtiyacının olabileceğini düşünüyorsanız Foça Belediye Meydanı’nda Reha Midilli Vakıf Bürosu’na imza desteği için sizleri bekliyoruz” denildi.

‘SAĞLIK KAMPÜSÜ YAPALIM’

Konuyla ilgili Ege Telgraf’a açıklamalarda bulunan Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, “Foça sahilde bulunan devlet hastanesi binasının TOKİ’ye devrolduğunu öğrendik. Biz de ona karşılık bu binanın TOKİ’ye devredilmemesi gerektiğini söylüyoruz. Burası zaten imar planında sağlık tesis alanı olarak görülüyor. Yine sağlık tesisi alanı olsun, biz de bu binanın restorasyonunu yapalım. Buraya aile hekimi, 112 ekibi, uzman hekim, toplum sağlığı ve ilçe sağlık müdürlüğünü taşıyalım. Bu alan bir sağlık kampüsü olarak ilçemize hizmet versin istiyoruz” dedi. focalilar-o-hastane-icin-kampanya-baslatti “O binanın üst katını, asansörün ve ameliyathanelerin olduğu kısmı tamamen biz yaptık” diyen Başkan Çelebi, “O alanı rahmetli Reha Midilli yapmıştı; zaten adı da Reha Midilli Hastanesi’ydi. Foça’nın belki de en güzel yerinde. Yaklaşık üç hafta önce yürütmeyi durdurma davası açtık. İlçede bir tane daha hastane var ama neredeyse 2 kilometre uzakta. Oysa burası şehrin göbeğinde. Yaşlılarımız için diğer hastaneye gitmek çok zor oluyor. Topladığımız imzaları kaymakamlığa ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ileteceğiz. Bu binanın tekrar sağlık için kullanılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. focalilar-o-hastane-icin-kampanya-baslatti

1932’DEN 2019’A KADAR…

Foça’nın mevki olarak en değerli noktalarından birinde kurulu olan bina 1932 yılından 2019 yılına kadar askeri hastane, sağlık evi, hükümet tabipliği, sağlık merkezi, merkez sağlık ocağı ve 25 yataklı Foça Devlet Hastanesi olarak sağlık hizmeti verdi. 2019 yılı başlarında kapasite olarak yetersiz kaldığı için Atatürk Mahallesi yamaçlarında inşa edilen 50 (gerektiğinde 70’e çıkarılabilecek) yataklı yeni Devlet Hastanesi binasına taşındı.