Egemen SAYIN/EGE TELGRAF- İzmir’in kültürü yanı sıra doğası ile de ön plana çıkıyor. İzmir yeşilliği, gölleri sayesinde İzmir sevenlerine oldukça fazla piknik alanı tanıyor. Çeşme, Seferihisar gibi popüler sahil kesimlerinin insanlara tanıdığı aktiviteler biliniyor. İzmir sadece bu sahil yerleşkesinden ibaret değil. Merkezi konumlarında da insanların günübirlik kaçamak yapabilecek mesire alanları var. Öğrencilerin ve ailelerin tercih edeceği birkaç piknik alanları;

1. Çiçekli Tabiat Parkı

Çiçekli Tabiat Parkı, Bornova ilçe merkezine 8,3 kilometre uzaklıktadır. Parkta yürüyüş parkuru, mangal yakma alanları, büfe, otopark, oyun parkı, barbekü yakma alanları, tuvalet imkânları sunmaktadır. Çiçekli Tabiat Parkı’na gitmek isteyenler 316 numaralı ESHOT otobüsleri ile giriş kapısına kadar ulaşacak.

2. Çiçekliköy

Bir sonraki istikamet yine Bornova mevkiinde bulunan Çiçekliköy’dür. Çiçekliköy özellikle organik ürünleri ile kahvaltı severler için tercih edilebilir. Bornova’dan Manisa yoluna doğru giderken tabelaları takip ederek, Çiçekliköy’e Bornova istikametinde 15 dakika sonra ulaşılabilir.

3. Buca Gölet

Oyun parkları, restoran, kafe, Gölet Amfi Tiyatro, otopark gibi imkânları sayesinde geniş etkinlikler tanıyor. Toplu taşıma kullanacaklar için 176, 177, 277 otobüsleri ile ulaşım sağlanıyor.

4. İnciraltı Kent Ormanı

Herkes tarafından bilinen ve tercih edilen İnciraltı Kent Ormanı’na mangal yakmaya gelenler denizinde tadına varacaklar. Kafeler, yürüyüş yerleri, oyun alanları ve bisiklet parkurları ile verimli zaman geçirmek mümkün. İnciraltı Kent Ormanı’na ulaşım oldukça kolaydır. Konak’tan tramvay ya da bisiklet ile sahilin keyfini çıkararak bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz.  

5. Yedigöller

Buca’da yer alan Yedigöller’de üç gölet, 70 metre uzunluğunda köprü, seyir terasları, kafeterya, restoran, çocuk oyun alanları ve ağaçlarla bezenen yeşil alanlar yer alıyor. Buca Yedigöller’e gitmek isteyenler için 285, 374, 515, 874, 876 numaralı otobüsler ile ulaşım mümkün.

6. Balçova Teleferik

Bu mesire alanı teleferik ile yolculuk yapmayı sağlıyor. Teleferik alanının doğu yönünde Körfez manzaralı seyir terası bulunuyor. Bu noktada yer alan kafelerde zaman geçirmek mümkün. Tesisin ileri noktasında ise kontrollü mangal hizmeti veriliyor.

7. Belkahve Mesire Yeri

Belkahve Mesire Yeri, günlük ziyaret kapasitesi ile bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Çeşmelerin ve büfelerin yer aldığı Belkahve piknik alanına gitmeyi tercih edenlerin İzmir-Kemalpaşa minibüsleri ile ulaşımı mümkün.

8. Karagöl Tabiat Parkı

Bornova ilçesinde yer alan göl deniz seviyesinden 850 metre yukarısında yer alıyor. Parkta kamp, piknik, doğa yürüyüşleri, safari etkinlikleri ile zenginlik sunuyor.

9. Sarnıç Gölet Parkı

Gaziemir’de yer alan Sarnıç Gölet Parkı, sessizliği ve manzarası ile ön planda çıkıyor. Yürüyüş yerleri ve bisiklet turları ile piknik sırasında hoş vakit geçirebilirsiniz. Sarnıç Gölet Parkı’na gidebilmek için Gaziemir ilçe merkezi otogarında bulunan araçlar ile Sarnıç bölgesine ulaşmak mümkün.