EGEMEN SAYIN / EGE TELGRAF- Herkes yaz tatilini şimdiden planlamaya başladı. Yaz tatilini İzmir’de geçirmek isteyenlerin en çok merak ettiği şey ise deniziyle kucaklaşan bu güzel şehirde hangi noktayı tercih edeceği. Ege Bölgesi’nin incisi İzmir, tatil yapmak için en güzel yerlerden. Yaz aylarında pek çok turist ve yerli ziyaretçi tarafından tercih edilen İzmir’de birçok güzel koy ve plajlar da bulunuyor. Sizin için bu yaz gözde olabilecek tatil rotalarını derledik.

HER BİRİ AYRI BİR CENNET!

İşte, yaz aylarında İzmir'de gidilebilecek en güzel koylar: Çeşme: İzmir'in en ünlü tatil beldelerinden biridir ve plajları oldukça ünlüdür. Alaçatı, Ilıca, Çiftlikköy ve Paşa Limanı plajları en popüler olanlardır. Çeşme'de genellikle lüks oteller bulunsa da daha uygun fiyatlı konaklama seçenekleri de mevcuttur. Alaçatı'da bulunan pansiyonlar ve butik oteller tatil maliyetinizi düşürebilir. Urla: İzmir'in güneybatısında yer alan Urla ilçesi, güzel plajları ve doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Denizkent, Gülbahçe ve Karaburun plajları özellikle tercih edilmektedir. Foça: İzmir'in kuzeyinde yer alan Foça ilçesi, tarihi dokusu, güzel plajları ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Gökliman, Yenifoça ve Eski Foça plajları en popüler olanlarıdır. Foça'da da uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Yenifoça'da bulunan pansiyonlar ve butik oteller, tatil bütçenizi daha iyi kontrol etmenize yardımcı olabilir. Seferihisar: İzmir'in batısında yer alan Seferihisar ilçesi, geniş ve güzel plajlarıyla ünlüdür. Akkum, Sığacık ve Doğanbey plajları tercih edilebilir. Seferihisar, daha küçük ve sakin bir tatil beldesi olması nedeniyle tatil maliyetleri açısından avantajlıdır. Burada yer alan pansiyonlar ve butik oteller uygun fiyatlı konaklama seçenekleri sunabilir. Dikili: İzmir'in kuzeyinde yer alan Dikili ilçesi, güzel koyları ve plajları ile bilinir. Bademli, Denizköy ve Çandarlı plajları en ünlü olanlarıdır. Dikili, uygun fiyatlı konaklama seçenekleri ve plajlarıyla dikkat çekmektedir. Burada bulunan kamp alanları ve pansiyonlar tatil maliyetinizi düşürebilir.

TATİL SÜRENİZİ ESNEK TUTMALISINIZ

Bu koylar haricinde daha pek çok güzel plaj ve koy İzmir ve çevresinde yer almaktadır. Seçim yaparken tatil tercihinize, konaklama seçeneklerinize, ulaşım imkanlarına ve diğer ihtiyaçlarınıza göre hareket etmeniz daha doğru olacaktır. Ucuz tatil yapmak için seyahat tarihlerinizi ve tatil sürenizi esnek tutmak, seyahat öncesi erken rezervasyon yapmak, yerel lezzetleri denemek ve ücretsiz aktivitelere katılmak da tatil bütçenizi azaltmanızı sağlayabilir.