Sağlık Bakanlığı tarafından en son 7 Nisan tarihinde korona virüs harita yayınlanmıştı. Geçtiğimiz günlerdeyse Evde Hayat Var uygulaması üzerinden uygulamayı kullanan tüm vatandaşlar bulundukları şehrin korona virüs haritasına ulaşabiliyor. 23 günlük sürede İzmir'de görülen korona virüs pozitif vakaların yoğunluğu pek değişmediği gözleniyor. geomatic.org sitesinin paylaştığı verilere göre İzmir'in merkezinde korona virüs vakalarının çok sayıda görüldüğü anlaşılırken çevre ilçelerin yalnızca merkezlerinde yapılan korona virüs testleri olduğu ve bu testlerin pek çoğunun negatif çıktığı görülüyor.

Merkez ilçelere dikkat

Konak, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı, Gaziemir, Balçova, İnciraltı ve Narlıdere gibi merkezde yer alan ve nüfusu fazla olan ilçelerde korona virüs pozitif vakaların çokluğu İzmirlileri korkutuyor. Hayat Eve Sığar uygulamasını kullanan ve bu ilçelerde yaşayan vatandaşlar "Yüksek risk altındaki bölgedesiniz" uyarısını alıyor. Son bir ayda gerçekleşen değişime bakıldığında, korona virüs vakalarının görüldüğü semtlerin artışı göze çarpıyor.

Çevre ilçelerde tedbire devam

İzmir'in merkeze uzak ilçeleri yüzölçümlerinin büyük olmasına rağmen düşük nüfus yoğunluğuna sahip olduğu için korona virüs salgınından daha uzak kalmış durumdalar. Gerek belediyeler, gerekse ilçe mülki amirliklerinin uyguladığı sıkı tedbirlerin ardından Menderes, Torbalı, Ödemiş, Selçuk, Beydağ, Foça, Aliağa, Çeşme, Karaburun, Urla gibi ilçelerde geçtiğimiz bir ay içinde korona virüs risk haritası değişmedi.

İzmir'de kaç kişide korona virüs var?

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre İzmir, Türkiye'de korona virüs vakalarının en fazla görüldüğü ikinci şehir konumunda. Bakanlık tarafından açıklanan sayılara göre 4 Nisan tarihinde İzmir'de bin 105 vaka görülmüştü. Aradan geçen 26 günün ardından MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu bir medya kuruluşuna yaptığı açıklamada İzmir'de 5 bin 400 civarı korona virüs pozitif hasta olduğunu ve 195 İzmirli'nin korona virüs nedeniyle vefat ettiğini söyledi. Anlaşılacağı üzere İzmir'in korona virüs yoğunluk haritasında görülen kırmızı renkli alanların artışıyla beraber vaka sayısı da 5 kat arttı. Feyaz TATAR / Özel Haber