Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU-EGE TELGRAF- Bornova’ya bağlı Naldöken Mahallesi’nde geçtiğimiz ayın sonlarına doğru internet kabloları çalındığı iddia edildi. Buna bağlı olarak internete erişim büyük oranda kısıtlandı. Bunun ardından bölge sakinleri çözüm arayışına girdi. Mahalle sakinlerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandıkları “Naldöken Gündem” isimli sosyal medya grubunda vatandaş sorunlarını dile getirdi. İnternet sağlayıcı şirketin altyapısının yeterli olmadığını öne süren mahalleli bir bilgi alamamaktan da şikayetçi. Naldöken Gündem sosyal medya grubu kurucusu Erdal Karakaş mahallelinin dertlerini ve sıkıntılarını çözmek için açtığı sosyal medya gruplarında bu sorunu nasıl çözebileceklerini araştırmaya başladıklarını dile getirdi. Karakaş, “Yaklaşık 3 aydır asla çözülemeyen bir sorunumuz var. Yetkililer bir açıklama yapmıyor. Üç aydır bilgi alamadık. Mahallemizde onlarca üniversite öğrencisi ve evinden çalışan arkadaşlarımız var. Hepsi çok mağdur, en kısa sürede bir çözüm bulunsun” dedi.

MUHTAR KABLO HIRSIZLIĞINDAN YAKINDI

Yaşanan internet kablosu çalınmasından yakınan Naldöken Mahallesi Muhtarı Mustafa Özgen “Yaklaşık 3 aydır mahallemizde bitmek bilmeyen bu internete erişim sıkıntısını artık çekmek istemiyoruz. Bu hırsızlarla biz artık mücadele edemiyoruz. Ben yetkililerle konuştum onlar da bir mahalledeki çalınan kabloyu tekrardan döşüyor ertesi gün başka mahallede kablolar tekrar çalınıyor. Yetkililer de artık ne yapacaklarını şaşırdı” diye konuştu.

‘ŞEHİR DEĞİŞTİRDİM’

Mahalle sakinlerinden, Ankara Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi Sercan Boran mağduriyetini şu sözlerle ifade etti: “Mahallemizde yaşanan sıkıntıdan dolayı online derslerime giremedim. Altyapı yüzünden sıkıntı yaşadığım için vizelerimde de çok zorlandım. Sürekli evlerinde interneti olan eş dost ve akrabamın evine gittim. İnternet ek paketi satın aldım. Bu da beni maddi zarara soktu. En sonunda online olmasına rağmen, okulumun bulunduğu şehir Ankara’ya gitmek zorunda kaldım. Küçücük bir internet sıkıntısı şehir değiştirmeme sebep oldu.”

YETERLİ BİLGİ ALAMIYORUZ

Naldöken Mahallesi sakini Eskişehir Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Melek Keleş de mahallede yaşanan internete erişim sıkıntısı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Vize sınavlarım online oldu. İnternetim bittiği için başka bir semtte yaşayan anneanneme gittim ve sınavlarıma oradan girdim. Neredeyse her gün internet altyapısı sağlayıcı firmayı arayıp bilgi almaya çalışıyoruz. Asla yeterli bir bilgi alamıyoruz. Bize şu gün internet gelecek diyerek yaklaşık 3 aylık süreci de bitirdik.” Öte yandan bilgi almak için kendilerine ulaşmaya çabaladığımız internet sağlayıcısının yetkilileri bir açıklama yapmadı.