Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- İzmir, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne hazırlanıyor. Türk İş 3’üncü Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, yapılacak çalışmaları ve hazırlık programını anlattı. İzmir’de 1 Mayıs Tertip Komitesi ve emek ve demokrasi güçleri olarak hep birlikte alanlarda olacaklarını söyleyen Çakmak, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçim öncesi siyasilere de çağrı yaptı.

‘DEPREM NEDENİYLE BURUK GEÇECEK’

İkinci Yüzyılın ilk 1 Mayıs’ını bu yıl deprem nedeniyle buruk kutlayacaklarının altını çizerek açıklamalarına başlayan Çakmak, “Depremin gölgesinde 1 Mayıs olacak… Tüm bu acılara rağmen tüm dünyada olduğu gibi biz de İzmir’deki emekçiler olarak kenetleneceğiz. İzmir’de bütün bileşenlerle birlikte alanlarda olacağız; asla ayrılmayacağız. Aynı masanın etrafında nasıl oturabiliyorsak alanlarda da birlikte olacağız. Sendikasız çalıştırılmaya, güvencesiz çalıştırılmaya, hayat pahalılığına, grevlerin yasaklanmasına tepki gösterip enerji ve gıdanın kamulaştırılması gerektiğini haykıracağız. ‘Kamuda taşerona son!’ diyoruz. Aydınlık yarınlar için haydi, hep birlikte 1 Mayıs’a!” dedi. turk-is-temsilcisi-cakmak-100-binler-alanlara-cikmaya-hazirlaniyor

PROGRAMDA NELER VAR?

Pazartesi gününe denk gelen 1 Mayıs’ı tüm bileşenlerle birlikte Gündoğdu Meydanı’nda kutlayacaklarını da aktaran Çakmak, “Saat 11.00’da toplanacak, 14.00’da da programımıza başlayacağız. Bu 1 Mayıs’ta siyasetin de gölgesi olacak. Seçime 14 gün kala işçi sınıfı kendisini göstermek zorunda. Bizim sorunlarımız var. O nedenle kitlesel anlamda alanları dolduracağız. 100 binin üzerinde insanın gelmesini bekliyoruz. Bu uğurda Türk İş olarak da elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Özellikle vergi dilimi konusunda Ankara’ya sesimizi duyurmak için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“YA SESİMİZE SES OLACAKSINIZ YA DA…”

Son olarak siyasiler de seslenen Çakmak, “Gelin, işçinin çığlığını alanda duyun. Hükümeti yönetmek istiyorsanız önce işçinin sesine kulak vereceksiniz. İşçinin sesine kulak vermeyen hiçbir hükümet başarı sergileyemez. Ya sesimize ses olacaksınız ya da yok olup gideceksiniz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim