Berna SEVER-EGE TELGRAF- Yazar-yönetmen Hayrettin Filiz projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Filiz, Ayvalık Tiyatro Tarihi, Türkiye de Çocuk Tiyatrosunun Kuruluş Günleri ve Zeytin Dalının Gölgesinde kitaplarının üçünün bir araya gelip Türkiye de daha önce görülmemiş bir ödül olan Tiyatro Araştırmaları Emek Ödülüne layık görüldüğü ifade etti.

ÖDÜLLERE DOYAMADI

Öğrencilerinden olan Fatih Erbay bu sene yılın en iyi tiyatro ekibi ödülüne layık görülürken yine öğrencilerinden biri olan Erkan Colak yılın en iyi oyun yazarı ödülünü aldı. Yılın en iyi kadın oyuncusu da kendi ekiplerinden Serap Ceylan’a gittiğini söyleyen Hayrettin Filiz ödüllere çok mutlu olduğunu ifade eden Filiz, avcı olmadıklarını sadece işlerini ellerinden geldiğince iyi yapmaya gayret gösterdiklerini ise sözlerine ekledi.

1 SENEDE 72 GÖSTERİ

“Tam 1 senede 72 gösteri yaptık. 2 ay deprem felaketi nedeniyle her şeyin durduğu bir süreci çıkartırsak haftada 3-4 kere sahneye çıktık.  Darülbedayi’e kafa tuttuk, bizim amacımız o muhteşem günleri geri çağırabilmek biz o düşleri kuruyoruz. Her şey düş kurmakla başlar.” ifadelerini kullandı.

TİYATRONUN TEK GÖREVİ VAR SORU SORAR

Filiz, “Biz ne hakimiz ne savcı ne de avukat biz tiyatrocuyuz. Tiyatronun tek görevi soru sormaktır, bir yargı sağlamak değil. Öğrencilerini “Repliğiniz yel alkışınız sel olsun” sloganlarıyla hep sahneye yolladım bu motivasyon onları hep çok yukarılara taşıdı” ifadelerini kullandı.