Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Türkiye 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekili seçimlerine hazırlanıyor. 9 Nisan’da hazırlıkları aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim eden siyasi partiler, aday tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti İzmir’de Kaya Termal Otel’de düzenlediği toplantı ile adaylarını tanıttı. Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, milletvekili adayları, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

TOPLANTIYA TOGG İLE KATILDI!

AK Parti’nin Kabine’den milletvekili adayı olarak gösterdiği Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir’deki aday tanıtım toplantısına Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile katıldı. Kasapoğlu’na araçta eşi Ayşe Betül Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da eşlik etti.

SAYGILI: GÜCÜMÜZ VE HEDEFİMİZ BÜYÜK!

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, “AK Partimiz, 21 yıldır 15 seçimden ve halk oylamasından elhamdülillah gururla çıkmıştır. Geçmişten aldığımız ilhamla geleceğin inşasını temin etmeyi başarmıştır. Bölgede ve dünyada güçlü Türkiye’nin tesis edilmesine başladık. AK Partimiz, hayali gerçek kılmak, verilen sözü eyleme çevirmekte hep doğru bir yolu bulmuştur. AK Partimiz milletle aramızdaki istikrarı daha yolunda sağlamış, ‘Dava’ demiştir, ‘Sözümüz söz’ demiştir. Her krizi yönetebilmiş, her düşmanı bertaraf edip her engeli aşmıştır. Böyle bir başarının dünyada örneği yoktur. Bu bir destandır, bu destanı yazan liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. En güzel de onun davasına inanan, onun yolundan giden kıymetli teşkilatlarımızdır; Allah sizden razı olsun” dedi. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimi hatırlatarak açıklamalarını sürdüren Saygılı, “22 yıl önce partimizin kurulduğu dönemde hemen Sayın Cumhurbaşkanımız kuruculara, ‘Türkiye’nin gidişatına dur demek için biz üç günlük bir yola çıkmadık, uzun soluklu bir yola çıktık. Bu böyle bilinmeli. Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır” dedi. Artık ne Türkiye’de ne de İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi değil. Sağlıktan sanayiye, eğitimden ulaşıma her alanda çağ atladık. Reformist bir parti olarak cumhuriyet tarihine damgamızı vurduk. Şimdi sıra Türkiye yüzyılının doğru adımlarını atmakta. Türkiye yüzyılı için daha çok birleşmekte, paylaşmakta ve çalışmakta. Şimdi sıra, en önemli seçim sandığından zaferle çıkmakta. Asrın felaketini yaşamış bir Türkiye olarak seçime gidiyoruz, yaralarımız büyük, işimiz çok. Sözümüz söz, gücümüz ve hedefimiz büyük. Türkiye’nin geleceğini ve İzmir’i iş bilmez ellere bırakma lüksümüz yok” açıklamalarında bulundu.

SOYER’İN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Hükümetten alacağımız çok’ sözlerine de yanıt veren Saygılı, şu ifadeleri kullandı: “Milletimiz bu boş vaatlere, dikili ağacı olmayanlara, killi topraklarda otu bile bitmeyenlerin hizmet anlayışına geçit vermeyecektir. Biz bugün verdiğimiz her sözü tutmanın bahtiyarlığını yaşarken bazıları ‘Hükümetten alacağımız çok’ dedi. Sen hesap kitap mı bilmiyorsun, 98 milyar lira aldı, 2.5 milyar yatırım yaptı’ diyor. Biz iktidar dönemimizde 226 milyar yatırım yaptık, yalan söylüyorlar, asla kabul etmeyin. TOKİ aracılığıyla 30 bine yakın konut, statlar, hastaneler, tüneller yaptık. Her alanda İzmirli hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Milletimiz, kimin eğri kimin doğru kimin yanlış kimin fırsatçı kimin iyi niyetli kimin çalışkan kimin gösteri budalası olduğunu çok iyi biliyor. 15 Mayıs’ta fırsatçılar, gösteri ustaları gerekli cevabı alacak, Cumhur İttifakı yine tarih yazacaktır.”

“İZMİR, CUMHURİYETİN TEK BEKÇİSİ OLDUĞUNU SANANLARIN MASKESİNİ DÜŞÜRECEK”

“Adaylarımıza İzmirliler’in karşısındayız. Her biri memleket sevdalısı, İzmir sevdalısı. Her biri liyakatli, çalışkan, Türkiye gibi bu şehrin kalkınmasına çalışmak için hazır ve nazır” diyerek konuşmasını sürdüren AK Partili İl Başkanı Saygılı, “Gücünü dünden alan yüzünü yarına dönmüş, Türkiye Cumhuriyeti’ni yarınlara taşıyacak azme sahip. İzmirliler bu kadroya ‘Evet’ diyecektir. Adaylarımıza dil uzatan o kimi devşirmeciler, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlara ırkçı diyor. Kimi, terörle mücadelenin karşısında ne yazık ki duruyor, ihanetle eş değer. Kimi toplum değerlerinin değil aykırılıkların savunuculuğunu yapıyor. Kimi ise “PKK terör örgütü değildir” diyor. Kimi ise bir şehit yakınına küfür edeni aday yapan bir ittifak olarak gösteriyor. Bunlar ittifak mı, bunlar ancak şer ittifakıdır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki günkü konuşmasından alıntı yapmak istiyorum, ‘Etnik, dini, kültürel kimlik siyaseti ile ülkemizi eski günlere döndürmenin, milletimizin bünyesindeki fay hattını tetiklemenin peşinde koşanlar bu birlik siyasetini anlamadı, anlamayacaklar. Bugüne kadar her kime oy verirse versin her bir vatandaşımızı AK Partimizin tabii bir mensubu sanıyoruz. Sadece bugüne kadar kendisini henüz partimizin ve ittifakımızın saflarına katamadıklarımız, kazanamadıklarımız için hayıflanıyoruz’ dedi. Hedefimiz bu. Bu hayıflanma ve hedef ile alana çıkıp çok çalışacağız. İzmir, kendisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tek izcisi olduğunu, Cumhuriyetin tek bekçisi olduğunu sananların maskesini 15 Mayıs’ta düşürecek mi? Bugüne kadar ne yapsak oy alırız muamelesi yapanlara ‘Dur’ diyecektir. Biz İzmirli vatandaşa güveniyoruz. İzmir, mührünü kendisine hizmet edecek olan seçenekten, AK Parti’den, Cumhur İttifakı’ndan ve sözünün eri Tayyip Erdoğan’dan yana kullanacaktır” dedi. Son olarak Fatih Sultan Mehmet’in sözünü hatırlatan Saygılı, “Bizim gücümüzün ulaştığı yere onların hayali bile ulaşamaz” diye konuştu.

İNAN: BU MEMLEKETİ ÇUKUR SİYASETİNDEN KORUMA GÖREVİMİZ VAR!

Açılış konuşmasının ardından AK Parti İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve Gençlik ve Spor Bakanı AK Parti İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı olan Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuştu. İlk sözü AK Partili İnan aldı. “Bugün, hep birlikte yeni bir soluk, yeni bir heyecanla İzmir için hemen şimdi diye buluştuk” sözleriyle açıklamalarda bulunan İnan, “Yeni bir zafer yolunu birlikte yürümek için buluştuk. Çok büyük bir heyecan ve özlem doluyum. İki senedir Gençlik Kolları Başkanlığı görevini sürdürüyoruz. İzmir’de ne öğrendiysem tüm Türkiye’ye yansıtmaya çalışıyorum. Birbirimiz üzerinde o kadar çok hakkımız, hukukumuz ve sevgimiz var ki başka bir siyasi partilerde görülmeyen bir bağ bu. Ben siyasete başladığım ilk günü unutamıyorum. Çok çalışacağıma söz veriyorum, asla sizi mahcup etmeyeceğim. Teşkilatıma duyduğum tüm sorumluluğu gençliğimin enerjisiyle yerine getireceğim. Birisi HDP’dir birisi CHP’dir. Biz kimsenin partisine, listesine karışmayız. Ancak çukur siyasetinden bu memleketi koruma gibi bir görevimiz var. İzmir’i çantada keklik görüyorlar, ‘Ceketimizi azsak kazanırız’ diyorlar, yazıklar olsun. İşte, biz AK Parti olarak bu anlayışa ‘Dur’ diyeceğiz. Masadaki matematikleri sahada tutmayacak, sahaya çıktığında AK Parti’yi görecekler. Ve 14 Mayıs’ta o balkonda Cumhurbaşkanımız’ı gördüklerinde asıl rüyalarından uyanacaklar” dedi.

KASAPOĞLU: O IŞIK TÜM İNSANLIĞA UMUT VERMEYE DEVAM EDECEK!

“Bu ülkenin 85 milyonunu kucaklamak için ‘Bismillah’ diyoruz” mesajı veren Kasapoğlu da “Sanayisinden eğitimine, eğitiminden sağlığına, sağlığından altyapısına, gençlik yatırımına ve sporuna kadar bu ülkenin şahlanışı için ‘Bismillah’ diyoruz. 85 milyonun kardeşliğini, bu vatanın, ülkenin bölünmez bütünlüğünü ilelebet sağlamak için ‘Bismillah’ diyoruz. 30 ilçesiyle, mahalleleriyle, sokaklarıyla İzmir’in yanındayız. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın. Bundan 21 yıl önce Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedik. Davamızın lideri Cumhurbaşkanımız öncülüğünde yeni bir dönem başladı. O seçim kampanyamızın sloganı ‘Yakın ışıkları, Türkiye aydınlansın’ idi. 21 yıldır Cumhurbaşkanımız’ın engin vizyonu ve güçlü liderliğiyle o ışıklar insanlığı aydınlattı. 21 yıllık süreçte sanayiden teknolojiye, teknolojiden sağlığa, spora kadar her alanda pek çok açılımı gerçekleştirdik. Birilerinin hayal dahi edemeyeceği devrimleri sizlerle birlikte el ele, omuz omuza vererek aziz milletin emrine amade kıldık. 14 Mayıs’ta güzel İzmir tüm dünyaya öyle güçlü bir mesajla haykıracak ki 21 yıl sonra o ışık tüm insanlığa umut vermeye devam edecek” diye konuştu. Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı: “21 yıl dile kolay, bu teşkilat mensuplarının dava arkadaşlarının özverisinin dünyada hiçbir örneği yok. Ya Allah, bismillah dediğimiz bu süreçte, yeni bir efsane ve hikayeyi yazmanın inancı içindeyiz. O yüzden bugün İzmir olarak birbirinden değerli arkadaşlarımızla birlikte yeni bir başlangıç yapıyoruz. Türkiye’deki adalet anlayışı, istikrarı, gelişimi ve dinamizmi daha üst çıtalara taşıyacağız. İzmir, milli mücadelenin sembol şehri, gençliğin, sporun, sanayinin, alın terinin sembol şehri olarak 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız’ın yeni dönem güçlü başkanlığına en güçlü şekilde ‘Evet’ diyecek. El ele omuz omuza birlikte bu noktaya getirdiğimiz Cumhur İttifakı’nı rekor oyla görev başına getirecek. 30 gün kaldı, siz değerli dava arkadaşlarımızla el ele vereceğiz. Girilmedik gönül, açılmadık kapı bırakmadan AK davayı tamamlayacağız ve bu gönül fethini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Birileri gibi biz gençleri sınıflandırmayız, biz gençlerle yürür karar alır ve uygularız. O yüzden en genç kadroyla güzel İzmir’in huzurundayız. İzmir’in kaybedecek zamanı yok, Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. O yüzden İzmir için hemen şimdi, Türkiye için hemen şimdi!”