Konak Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya 1 Ocak’ta gösterime giren “Kesişme-İyi ki Varsın Eren” filmiyle ilgili tartışma damgasını vurdu.
Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Emrah Erol’un; “Pandemi süresince ve Okul stresi ile zor günler geçiren öğrencilere son günlerde vizyona giren ‘İyi ki Varsın Eren’ filminin belediye tarafından çeşitli salonlarda izletilmesine” dair verdiği önerge Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından “siyasi” olduğu gerekçesiyle komisyona gönderilmedi.
Konuya sert tepki gösteren AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, filmin siyasi bulunmasını eleştirerek, “Gençlerimizin 15 yaşında akranları olan ve askerimize yardım ederken hain terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül’ün hayatını anlatan bu filmi ancak terör örgütü ile bağlantılı isimler siyasi bulabilir. Sayın Başkanı burada herhangi bir şekilde itham etmek istemiyorum ama talihsiz bir açıklamada bulundu! Merak ettiğimiz konu şu ki acaba Başkan üzerinde gizli ittifak ortakların baskısı mı hissediyor?” dedi.

Batur kirli pazarlıklardan uzak dursun”

Belediyenin kültürümüzle alakası olmayan bir çok festivale ve etkinliğe kaynak aktardığını belirten Başdaş ifadelerinde, “Kültürümüzle alakasız ve toplumda karşılığı olmayan bir çok marjinal gruba sponsor olan Konak Belediyesi’nin söz konusu milli ve manevi değerler, vatan savunması olunca olayı siyasi olarak görmesi manidardır. Sayın Batur’un gönlünde Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının yattığını Konak’taki herkes biliyor. Sayın Başkan’a tavsiyemiz; Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için böyle kirli stratejik adımlar atıp bir yerlere göz kırpmasın. Kendisinin bir an önce bu hatadan dönmesini temenni ediyoruz” sözlerine yer verdi. (İHA)