AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, 11 yılda 61 bin vatandaş İzmir’in merkezindeki Konak ilçesini terk etti. Şu anda 351 bin kişi yaşıyor. Kentimizdeki 11 ilçenin nüfusundan daha fazla göç edenler sayıdaki insanımız Konak'ta yaşayamayacağına karar vermiş. Konak’ı terk etmiş.  İzmir’in sahil şeridinden ibaret olduğunu düşünen yöneticilerimiz Konak’ın arka sokaklarıyla hiç ilgilenmiyorlar" açıklamasında bulunmuştu. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu bu açıklamalara; " Bu bilgileri nereden alıyor bilmiyorum ama sanırım kendisi mitomani hastalığına yakalanmış. Mitomani yani yalan söyleme hastalığı çok kötü bir hastalıktır. Bu hastalık AKP'li kadrolarda metastaz yapmıştır. Artık kurtuluşu yoktur. Sait Bey'in de söylediklerinin tümü gerçek dışıdır. Neymiş efendim? Konak'ın nüfusu son 10 yılda 61 bin kişi erimiş. Sait Bey, aldığı bilgileri eğer TÜİK’ten ediniyorsa, TÜİK'in kendilerine de gerçek bilgiyi aktarmadığını öğrenmiş olduk. Dedim ya mitomani çok kötü bir hastalıktır. Kanserli hücrelerin tümüne sirayet eder. TÜİK'i de maalesef böyle kanserli bir hücre haline getirdiler. Türkiye’nin en önemli ve en itibarlı kurumlarından olan Türkiye İstatistik Kurumunu dahi itibarsızlaştırdılar. Yandaş bir kurum haline getirdiler. TÜİK, Türkiye İtibarsızlık Kurumu haline geldi. Verdikleri gerçek dışı bilgilerle gerçekleri ve iktidarın yanlışlarını örterek halkı yanıltmaya çalışan bir kurum haline geldi." cevabını verdi.

İktidar beyin göçüne neden dur demiyor?

CHP'li Başkan Gruşçu; "Gençlerine gelecek teminatı veremeyen bu iktidar, gençlerimizin başka ülkelere beyin göçüne, üniversitelerinde bilim imkanı tanımaması nedeniyle başka ülkelerin üniversitelerinde okumaya mahkum ediyor. Konak'taki genç nüfusun büyük çoğunluğu ne yazık ki beyin göçü nedeniyle ya İstanbul gibi şehirlere ya da yurtdışına gidiyor. Konak'taki gençlere iş ve aş imkanı tanımayan bu iktidar beyin göçüne neden dur demiyor? Münih Teknik Üniversitesi bir mühendislik bölümünde öğrenim gören bir kardeşim durumu çok güzel özetlemiş. Diyor ki; "İstanbul Erkek'i dereceyle kazandım. Babam, asgari ücretle çalışıyor. Üniversite sınavını da, Abitur'u da kazandım. Ama üniversite bitince işsiz kalma riski nedeniyle yurtdışına gitmeyi seçtim. Türkiye'de, asgari ücrete zor iş bulurdum. Almanya'da saat başı ücretle garsonluk yapıp, okuyorum. Ama okul bitince en az 6 bin Euro maaş alacağım."

CHP’li belediyeler çalışmasın diye elinden geleni yapıyor

Hani Almanya bizi kıskanıyor ya, o yüzden bizim gencimiz ülkemizde geleceğini göremeyince Almanya'ya veya başka ülkelere gidiyor. Evinden, yurdundan uzak olup gitmek ister miydi? Hiç sanmıyorum. Halbuki biz o gencimizin güzel ülkemizin üretmesi ve gelişmesi için bütün cevherlerini ülkemiz yararına katabilirdik. Ülkemiz ve devletimiz çok güçlü ve tüm kaynakları yeterli. Ancak  yandaşlara aktarılan ve tefecilere peşkeş çekilen güzel ülkemin öncelikle bu AKP mezaliminden kurtulması gerekiyor. O zaman tüm yurttaşlarımıza, 83 milyona kaynaklarımızı adaletle dağıtabileceğiz. Gencimizde ülkesinden ayrılmak zorunda kalmayacak. Belediyelerimize uyguladıkları vergi kesintileriyle vatandaşımıza hizmetin önünü kesmeye çalışan AKP iktidarı istiyor ki, CHP’li belediyeler bir çivi dahi çakmasın. Özellikle Konak Belediyemiz dahil metropol belediyelerimizde uyguladıkları yüzde 40’lık vergi kesintilerine yüzde 10’luk bir artış uygulayan AKP iktidarı CHP’li belediyeler çalışmasın diye elinden geleni yapıyor. Ama biz çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşım ödediği vergilerin karşılığını hizmet olarak alamıyor. Belediyelerimize uygulanan vergi kesintileri nedeniyle vatandaşlarımız kayıtlarını ya memleketlerine ya da ikinci adreslerine almak zorunda kalıyorlar. Mevcut yasalar çevre ilçelerimize hizmet yapabilmek ve vergi gelirlerinden yararlanabilmek için bunu zorunlu hale getirmiştir. Vatandaşlarımız da bir dayanışma örneği göstererek şehirleri daha iyi hizmet alabilsin diye buna katılıyor. Yandaşlara ve tefecilere ödedikleri milyar dolarları halka hizmet için belediyelerimize aktarsalardı vatandaşım böyle bir yöntem tercih etmezdi.

AKP iktidarının yanlış politikaları ve yarattığı yoksulluk iklimi...

Sait Bey, Konak'tan kaç vatandaşımızın bu yolla başka ilçelere transfer olduğunu araştırdı mı acaba? Kendisi araştırmadan biz söyleyelim. TÜİK verilerine göre 2018 yılında 136 bin 740 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yurt dışına göç etti. Düşünün ki gerçekleri yansıtmayan bir kurum böyle bir rakam açıkladıysa ülkemizde geleceğini göremeyen daha nice binlerce vatandaşımız AKP iktidarının yanlış politikaları ve yarattığı yoksulluk ikliminden bunalarak ülkesini terk etmek zorunda kalıyor. Milletimizin takdiriyle 2019 yerel seçimlerinden sonra İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, İzmir gibi kentlerimiz başta olmak üzere birçok şehrimizde vatandaşlarımıza 18 yıldır yapılan zulmün önüne geçildiğini görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemizin ve Konak Belediyemizin insani yaşam kalitesini artıran çalışmaları nedeniyle kamuoyu araştırmaları Türkiye'de yaşamak için en cazip ilin %17,3 ile İzmir olduğunu ortaya koyuyor. Bize sizin mesnetsiz iddialarınız değil halkımızın teveccühü yeter. Ülkemizin bütün milli değerlerini sattınız. Bir tek satamadığınız ve satın alamadığınız milli irade kaldı. İşte biz o milli iradeye inanıyor ve güveniyoruz.

Konak'ta yeni kentsel dönüşüm planları

Konak'ta yeni kentsel dönüşüm planları başta Gültepe ve Beştepeler olmak üzere hazır hale getirildi. Gültepe planları hem Konak Belediye Meclisimizde oybirliğiyle hem de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizden onaylanarak askıya çıktı. Plan hazırlanırken kentteki tüm dinamiklere danışılarak, meslek odalarının da görüşü alınarak nihai halini aldı. Bu konudaki birliktelik ve katılımcı yönetim anlayışı nedeniyle Konak Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur'a çok teşekkür ederim. Gültepe imar planları Konak Belediye Meclisinde AKP ve MHP'li meclis üyelerinin de oyuyla onaylandı. Kendi meclis üyeleri planları onaylarken kendisi neredeydi çok merak ediyorum. Belediye meclisinde alınan bir karardan bîhaber olan bir ilçe başkanı Konak'ın ve vatandaşlarımızın sorunlarından nasıl haberdar olabilir, CHP'li belediyelerin yaptığı güzel işleri nasıl görebilir? Buna rağmen Cumhur İttifakının meclis üyeleri, mecliste oy verdikleri planlara şimdi itiraz ediyor. Kararlarında bile tutarsız olan ve halkın yeşil alanlara, otoparklara, sağlıklı konutlara kavuşacağı, Gültepelilerin nefes alacağı bir plana karşı çıkan bu AKP zihniyetinden Allah İzmir'i de Konaklıları da korusun. Biz hangi güzel işi yapsak karşı çıkarlar. Vatandaşımıza dokunan elimiz hep gözlerine batmıştır. Çünkü istemezük anlayışı bunların ruhlarında var. Ama AKP'nin bu yaptıklarını, insanımıza ettikleri baskı ve zulümleri tarih ve aziz milletim asla affetmeyecek.

Gözü görmez, kulakları duymaz bunların....

Çok şükür ki CHP’li belediyelerimiz dengeli ve adil bütçe yapısıyla, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkesiyle kendi öz kaynaklarıyla hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyor. Siz istediğiniz kadar engel olmaya çalışın, halkımızı yanıltmaya çalışın. Vatandaşım tüm gerçekleri görüyor. Vatandaşımın gerçekleri başka. Vatandaş yoksulluk, açlık ve işsizlikle mücadele ediyor. Biz bu gerçekleri AKP ilçe başkanı Sait Bey'e sormuştuk. Yoksulluğa mahkum ettiğiniz ve bir kuru ekmeğe muhtaç ettiğiniz vatandaşlarımıza AKP logolu erzak dağıtmaya utanmıyor musunuz? Sizin ayıbınızı yerden kaldırmaya çalışan CHP'li belediyelerimizin vatandaşıma dağıttığı ekmeğe bile el koyup engel olduğunuzda hiç vicdanınız sızlamadı mı? 83 milyon vatandaşımın rızkını yandaşlara ve tefecilere öderken, bu ülkede analar, babalar çocuğuna bakamadığı için intihar ediyor, vatandaşım çöpten erzak topluyor. Bu tablo sizin hiç mi yüreğinizi yakmıyor? Bu soruların daha nicelerini sordum fakat cevap alamadım. Çünkü kalpleri taşlaşmış bir zihniyet bunlara cevap vermez. Gözü görmez, kulakları duymaz bunların."