Gençlerden kadınlara, esnaftan iş dünyasına kadar toplumun her kesimiyle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinleyen ve tek tek not alan Şebnem Bursalı, İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret etti. AK Parti Milletvekili Adayı Ömür Şanlı ve AK Parti İl Yöneticisi Ünal Soytekin'in da yer aldığı ziyarete, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ev sahipliği yaptı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Özgener, Bursalı'ya "Bizim kız evine hoş geldin. Burası senin yuvan. Gazeteciliğin bir yana, dostluğun bir yana. İzmir'e iz bırakacaksın" dedi.

"İZMİRLİ'NİN ANKARA'DAKİ ADRESİ OLACAĞIZ"

"Sizlere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim" diyen Bursalı da AK Parti'nin 21 yıllık iktidarında ülke ekonomisini ileriye götürecek birçok adım attığını ifade etti. Bu süreçte Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının kat be kat artığına dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı, "İzmir'de gazeteci olarak uzun yıllar görev yaptım. AK Parti iktidarlarımız döneminde İzmir’imize 222 Milyar 676 Milyon TL yatırım yaparak, ulaştırmadan milli eğitime, sağlıktan tarım ve ormana her alanda hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını yerine getirdik. Biti mi? Bitmedi. Biz tüm engellemelere rağmen 14 Mayıs sonrası da hizmetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Kentin sorunlarını biliyor ve takip ediyoruz. Sorunları hep birlikte çözeceğiz. İzmir'de sahaya çıktığımızdan bu yana ekibimizle birlikte her kesimle bir araya geldik ve gelmeye devam ediyoruz. İzmirli iş insanlarıyla da toplantılar yapıyoruz. Talepleri dinleyip tek tek notlar alıyoruz. Bunların hepsinin Ankara'da takipçisi olacağız. İzmir'in, İzmirlinin sorunlarının çözülmesi bizim için en büyük mutluluk olur. Biz, kadınlar ve gençler başta olmak üzere tüm İzmirlinin yanındayız. Ankara'da İzmirlilerin her zaman gelip yardım isteyebilecekleri bir adres olacağız. Güzel projelerle bu kenti daha ileriye taşıma azmindeyiz" diye konuştu.

''İZMİR'DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA DESTEĞİMİZİ, DAHA DA ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ''

İZTO'nun İzmir Ekonomi Üniversitesi'yle kente eğitim alanında da büyük katkılar sağladığına dikkat çeken Bursalı, "Biz İzmir'i bir üniversite şehri yapmak için gereken adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Gençlerimizle güzel projelere imza atacağız" dedi. İZTO ve İzmir iş dünyasının 6 Şubat depremlerinin vurduğu illere İzmir Valiliği ve AFAD koordinasyonunda yaptığı yardımları da yakından takip ettiklerini ifade eden Bursalı, şöyle konuştu: "Bunun için bir vatandaş olarak İZTO'ya ve kent iş dünyasına çok minnettar olduğumu vurgulamak istiyorum. Asrın felaketinin yaralarının sarılması için Devletimiz tüm kurumları ile ilk andan itibaren çalışmalarını sürdürüyor. Bizler de elimizden gelen gayreti hep birlikte devam ettirmemiz çok önem taşıyor. Ayrıca İzmir'in depreme karşı daha dirençli bir kent haline gelmesi için de İzmir iş dünyasının katkıları çok önemli. AK Parti, seçimden sonra da İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına desteğini daha da artırarak sürdürecek."

"ÖTV GİBİ DAHA ÇOK DESTEK GELECEK"

Bursalı ve beraberindekiler daha sonra İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki günkü açıklamalarıyla ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaf için ÖTV muafiyeti getirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Şebnem Bursalı, "Bu teşvik, İzmirli taksici ve otomobilci esnafımız için de çok önemli bir fırsat. Yeni dönemde böyle daha birçok proje ve uygulama ile esnafımızın sorunlarını çözeceğiz. AK Parti, bugüne kadar esnafımız için gerekli adımları nasıl attıysa bundan sonra da atacak" ifadelerini kullandı.