AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ, seçim öncesi çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Dağ'ın açıklamaları şöyle: "Bizi İzmir'de bilen bilir, biz İzmir sokaklarını seçimi dönemi dışında da adım adım gezeriz. Hem sokaktan nabzı almak, onların taleplerini yukarıya iletebilmek, icra pozisyonunda olduğumuzda da bunu hayata geçirme noktasına bakarız. Değerlendirme yaparken son bir ayda şöyle oldu, böyle oldu değil, son 2-3-4 yıllık trendlere bakıyoruz. Trendler noktasında tablo lehimize oldu. İzmir milletvekiliyim, İzmir'in demografik yapısını da gayet iyi biliyorum. Evlere girdiğimizde, önceki seçimde bize oy vermeyen, CHP'den de HDP'den de İYİ Parti'den de kısmen partimize, büyük oranda cumhurbaşkanımıza oy geçişi olduğunu görüyoruz. Kemal Bey'in kaos noktasından olaya bakması yeni değil, yıllardır yaptığı bir şey. 2018 seçimlerinden sonra Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısı bir gün araylaydı. Ona bakmak lazım. Kemal Bey, bu seçim sonucunu tanımıyorum dedi, Muharrem İnce, bundan sonra muhalefet yapmak lazım dedi.

ERZURUM'DAKİ PROVOKASYON

Adli tahkikat sürüyor. Siyasi tarafına bakacak olursak, normalde Erzurum'daki hadise olmaması gereken bir hadise. Bunun daha ilerisi dün Gaziantep'te yaşandı. Taşlı sopalı stantlarımızı bastılar. Seçim dönemi keşke olmasa ama bu tarz olaylar oluyor. Ben bunu ilk İstanbul mitingini gölgelemek için yapılmış bir şey olarak değerlendiriyorum. Onu hiçbir şey gölgeleyemez. Buradan bir siyaseten netice alma işi midir, ona dair bir çalışma var ama daha çok benim gördüğüm, İmamoğlu'nun gündem olamadığı zaman etrafını da rahatsız ediyor, oradan bir gündem olmaya çalıştı. Gündem olamıyor. Ya Cumhurbaşkanımız ya Kılıçdaroğlu gündem oluyor. Kalabalık caddede miting yapalım da kalabalık gözüksün diye düşündü herhalde. YSK'nın uygun görmediği bir alan. Bu olduktan sonra da bir sonraki programı Konya ama Konya'ya geçmiyor, İstanbul'da karşılama yapılsın diye bekliyor. Oradan da neticesini alamadı. İmamoğlu bu seçimlerde inşallah bizim lehimize bittikten sonra siyasi tarihe yapmacık işler yapan, netice almaya çalışan suni bir siyasetçi olarak geçecek.

SAHTE SES VE GÖRÜNTÜ İDDİASI

Ses kaydı olayını çıkartan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi. Ben tanıtım ve medya başkanıyım, benim haberim yok. Acaba Amerika'da falancayla mı görüntüsü var? Bunu konuşuyor olmaları bile ayıp olarak yeter. Bizim böyle şeylere tevessül etmemize gerek yok. Kendileri gündeme getirdiğinden bu yana iki yerde acaba görüntüsü mü, ses kaydı mı var diye bir durum var. Bu iki yer de Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen örgütler.