Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU-EGE TELGRAF- AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir 2’nci bölge 1’nci sıra milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Alsancak Eski Tekel Fabrikası’nda gerçekleşen toplantıda İnan’a İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili de eşlik etti.  

KENDİMİZİ ÜLKEMİZE ADAYACAĞIZ

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Partili İnan, İzmir’in kendisi için önemine vurgu yaptı. İnan, “Buranın benim için önemi var. Bundan önceki görevim Gençlik Kolları Başkanlığıydı. Yerel yönetimlerden kaynaklı gençlerin sosyalleşme konusunda şehrimizin ne kadar kısıtlı olduğu malumunuz. Burası da atıl bırakılmış bir yerde böyle köhneleşmiş bir yer olarak duruyordu. Hamdolsun bugün İzmir’in ramisi olacak şekilde bir yandan Alsancak Stadı, dibinde bu kültür sanat fabrikamız. O nedenle arzuladığımız bir yerde sizi ağırlamak mutluluk verici. Siyaset konuşacağımız çok şey var ama özellikle haber niteliğinde bir şey olsun diye değil şehrimiz ile ilgili tespitleri not almak için kendimi geliştirmeye hem de parti politikaları içinde şekillendirmek için sizlerle konuşmaya çalışacağım. 14 Mayıs Türkiye’de Yüzyılın seçimim, bizim için bağımsızlık mücadelesi. Ülkemizin kutlu yürüyüşünün devam etmesi gibi bir niyetimiz var. Tüm gençliğimiz hem şehrimiz için hem ülkemiz için adayacağız” dedi.

İMAMOĞLU’NA SERT SÖZLER!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşadığı taşlı saldırıya değinen İnan, ‘’Dün takip edebildiğim kadarıyla, Ekrem İmamoğlu çok büyük bir provokatör. Bunu biz tecrübe ettik. Her fırsatı provokasyona uygun bir fırsata çeviriyor. İzmir’e gelip İzmir marşı söyleyip Van’da zafer işaretleri hain terörist elbette Öcalan’a yönelik dişe diş sloganları atılırken o mitingde terörün uzantısı partinin şu an yöneticilerin hoyratça açıklamaları yaptığı zeminde oraya da destek vereceksin Erzurum gibi bir ilde buluşma yapacaksın. Dil ve ittifak biçimleri zaten provokasyon zeminine oturuyor. Her türlü ötekileştirmenin karşısındayız. 2,5 sene önce CHP Gençlik Kolları Kongresi’nde şiddet uğradınız. Siz provokatör olmaya aday bir siyasetçi profili ortaya koymuş olursunuz. Dadaş’ların diyarın farklı bir tablo için mücadele edeceksin. İkircikli siyasetten milletimiz 14 Mayıs’ta hesabını soracak. Burada 14 Mayıs sloganı Van’da terör merkezli enstrümanlar kullanmak bize göre iki yüzlülük’’ açıklamasını yaptı.

ATATÜRK’E ‘DİKTATÖR’ DİYEN…

Seçim çalışması kapsamında gittiği Karşıyaka Bostanlı’da karşılaştığı protestoya dair yaptığı hakkında açıklamalarda bulunan İnan, ‘’İzmir Gençlik Kolları Başkanı olarak huzurlarınızdayım. 13 senedir AK Parti’nin hangi kampanyası varsa ben odak noktasındaydım biz İzmir’i iyi biliyoruz. Bostanlı’da yaşadığımızı olay bir istisna olay. İzmir’in genel bir kabulü gibi adlandırmak doğru değil. Biz yüzde 40’lara varan bir y teveccühüne sahip olduk. Bu ana kadar biz eksik kaldık diyorduk şimdi bir fark var genel seçime gidiyoruz. İzmir’in mebus tarihinde yerli ve milli unsurlar temsil etti. Biz bu zaman kadar siyasi parti yöneticisi olarak hiçbir zaman aday listelerine karışmadık. Ama benim 3,5 hafta içerisinde İzmir’i temsil edecek birisi olmam nedeniyle gördüğüm tablo şu CHP’nin bugünkü listelerine direniş ve tepki var. Kaynağı da 20 senede CHP bu şehirde an geldi Atatürk’ün üzerinden, Cumhuriyet olsun bir aidiyet ilişkisi geliştirdi İzmirli CHP’ye gönül verenler CHP’ye kredi tanıdı. Görülüyor ki bu destek bunları siyasi şımarıklığa sürüklemiş İzmir gibi bir yere Atatürk’e diktatör diyen birisi amiral koltuğunda 1. sırada, Hendek olaylarında TSK’ya çocuk katili diyebilecek kadar çirkinleşebilecek kişiyi buraya koyuyorsunuz. Emniyetin içinde paralel yapılanma teşebbüsü kuran kişi yine buradan aday. Burası hiç kimsenin siyasi laboratuvarı değil. Benim gördüğüm şu İzmirli hemşerilerimizin bunun farkında. Biz 14 Mayıs’ta bu tarz terör yardakçıların geçit vermeyeceğiz. Her girdiğimiz caddede çok yoğun hikayemiz var. Herkesin de propaganda özgürlüğü var’’ ifadelerini kullandı.

KATILIM ORANIMIZ ÇOK YÜKSEK

Muhalefetin seçimi kaybetseler dahi gitmezler söylemleri hakkında konuşan İnan, ‘’Son yerel seçimleri gördünüz nereyi terk etmedik. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere. Onları demokratik olgunlukla teslim ettik. 1950 yılından itibaren Türkiye’nin en güzel yaptığı iş seçim. Katılım oranlarımız çok yüksek. Bu ve benzeri iftiraları atıyorlar biz hiçbir zaman en ciddi mağduriyetlerimizde dahil sandıktan vazgeçmedik’’ dedi.

İZMİR’DEN REKOR SAYIDA VEKİL UĞURLAYACAĞIZ!

Seçim sonuçları ve yerel yönetimlere dair soruya yanıt veren İnan, ‘’Bu seçim herkesin sürpriz sonuçları doğuracak bir seçim. İzmir’den rekor sayıda milletvekili uğurlayacağımızı göreceksiniz. Cumhurbaşkanına rekor destek alacağız. Biz yüzde 17 ile başladık. Bugün yüzde 40’lara varan bir teveccüh var. İzmir’de şehir çökme noktasında. Ben de yaşım daha genç burada yaşarken insanın mukayese edebilme gücü yüksek olmayabilir Çoğu şehri dolaştım. Oradaki hizmetleri görünce yerel yönetim olarak hem şehircilik olarak alt yapı konusunda ne kadar geri kaldığımızın farkında oldum. Biz 35 projeyi yapmasaydık bu şehirde trafik başta olmak üzere çoğu fonksiyon çökmüştü. Biz de iktidar olarak önümüzdeki sürece şehrin daha fazla nefes alması için takoz siyasetini benimsenmiş belediye için yoğun bir muhalefet yapacağız. Buranın hikayesi… 2,5 sene önce geldik buranın fotoğraflarını çektik. Bugün burada böyle bir eser. Bakanlığımız şaheser bir eseri kazandırdı. Mega projeler de yapılır ihtiyacımız varsa’’ dedi.

KARŞIYAKA STADI VE PROJELER

Karşıyaka Stadı ile ilgili soruya yanıt veren İnan, ‘’İzmir’in sokaklarında İzmir hakkını alacak diye manşet atıyorlar. Bizim 35 projemizi de her türlü adımımızda dava açan ilçe belediyeleri ve büyükşehir ve iltisaklı odalar oldu. Körfez Geçişi Projesi ile ilgili baktım. Hepsinde büyükşehir belediye başkanlıklarından istihdam ediliyor. Karşıyaka Stadı’na da engel olanlar da bunlar. Körfez Geçiş Projesi ihale aşamasına gelmişti. Bugün yoğun bir trafik sıkıntısı var. Trafik yüzünden geç kaldım. Her gün fabrikada işçimiz evinden 6’da çıkmak zorunda kalıyor. 2018’de başlasaydık belki bugün kurdelesini kesiyorduk. İnşallah Karşıyaka’mıza bu stat kazandırılacak. 20 senedir belediyecilik başta olmak üzere siz geri planda bıraktınız. İzmir’in gençleri sizden nasıl hakkını alacak? Çok mu zor 7/24 çalışan bir kütüphane yapmak’’ diye konuştu.

YÜKSEL TAŞKIN’I BİR KEZ DAHA ELEŞTİRDİ!

CHP’nin İzmir adayı Yüksek Taşkın ile ilgili konuşan İnan, ‘’Bugünkü o isim CHP’nin başına HDP’yi amiral koltuğuna oturtan kişidir. 15 Temmuz’dan 1 ay önce yazdığı yazı A Haber’de açıkladım. Dışarıdaki o alçakları 15 Temmuz’daki darbeciler için KHK projesinin başında. Ben söylemeden zaten İzmirli hemşerilerimiz farkında ama ben hatırlatmaya geçmişime yönelik Atatürk’e yönelik bir borç biliyorum’’ diye konuştu.

SEÇİM AKŞAMI SANDIK VE SOKAKLARIN GÜVENLİĞİ

Seçim akşamı olası gerginliklere yönelik açıklamalarda bulunan İnan, ‘’Burası Türkiye Cumhuriyet Devleti. Emniyet güçlerimiz, YSK bu seçimi güvenli bir ortamda gerçekleştirir. İnşallah Genel Merkez’in ikinci katında tarihi seçim zaferinin konuşmasını gerçekleştirecek bizim inancımız bu’’ dedi.

"TUNÇ BEY CARİ AÇIĞI KAPATIYOR!"

AK Partili belediye başkanlarının seçim kampanyasına yeterince katılıp katılmadığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP’nin kampanyasında ön cephede yer almasına ile ilgili soruya yanıt veren İnan,  ‘’Biz adaylar olarak 14’ümüzün 14’ü de sahada gayretle partimiz anlatmaya gayret gösteriyoruz. Onların adayları şehrimizi tanımadığı için, şehrimizde 1 gün dahi kalmamış olan isimler kendileri dahil oy kullanamayacakları için Tunç Bey bu cari açığı kapatmaya çalışıyor. Bizim belediye başkanlarımızın gerisinde değil. Belediye başkanlarının da işini yapması lazım. İmamoğlu’nun Van’da ne işi var diye soruyoruz. Bugün almış oldukları siyasi görevden dolayı belediye başkanları onların destekleri var. Ne kadar takdir sizin. İl teşkilatı olarak güçlü bir kenetlenme yaptık. Mitingimizde bunun en bariz göstergesi’’ dedi.

"HÜDA-PAR’IN TERÖR ÖRGÜTLER İLE BAĞI BULUNMAMAKTADIR"

HÜDA-PAR’ın AK Parti listelerinden TBMM’ye taşınması ile eleştirilere yanıt veren İnan, ‘’Bugün HÜDA-PAR’ın hiçbir terör örgütü ile bağı bulunmamaktadır. Parti programlarında herkes istediğini söyleyebilir. Teröre karşı Cumhur İttifakı Olarak biz mücadelemizi sürdüreceğiz’’ açıklamasını yaptı.