AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Arsa Mağdurlarının temsilcileriyle birlikte Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ömür Özdil'in katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Kaya'nın yanı sıra Balçova Arsa Mağdurlarının Sesi Derneği (BAMSES) Başkanı Koral Özdemir, Başkan Yardımcısı Ruhi Eroğlu ve AK Parti Balçova İlçe Başkanı Oğuzhan Bizkevelci de katıldı.

Balçova Arsa Mağdurlarının sorunlarının, şeffafça ve ortak akıl ile çözümü için startı verdiklerini belirten Kaya, "İnciraltı'nın planlanmasında yürüttüğümüz sürecin aynısını Balçova'da da yürüteceğiz. Tüm hak sahiplerinin hukukunu koruyan bir şekilde bir çalışma yürütülecek. Aynı İnciraltı'nda olduğu gibi, planlama yetkisini Bakanlığa alıp bu sorunu kökünden çözeceğiz" şeklinde konuştu. CHP'nin ihmali ve umursamazlığı yüzünden İzmir'deki sorunların kronikleştiğini hatırlatan Kaya, "CHP'li yerel yönetimlerin vatandaş diye bir derdi yok. Kentin kronik haline gelmiş tüm sorunlarının altında CHP'nin ihmali, umursamazlığı ve vatandaşa tepeden bakan üstenci anlayışı yatıyor. Balçova'daki sorun binlerce hemşehrimizi ilgilendiriyor. Sorunun kaynağı kendileri olmasına rağmen tek bir adım atmadılar. Vatandaşın feryatlarına hep kulak tıkadılar. Biz İnciraltı'nın planlanmasında olduğu gibi, stadyumların yapımı ve Buca Cezaevi'nin yıkımı sürecinde de hep İzmir'imizin, hemşehrilerimizin menfaatini gözettik. Balçova'daki sorunun çözümünde de hareket noktamız aynı olacak" dedi.

 CHP GİBİ SÖZ VERİP GEÇMİYORUZ, İŞ YAPIYORUZ

Süreci ilk olarak geçen hafta geniş katılımlı bir toplantıyla başlattıklarını, startı da bu toplantıyla verdiklerini belirten Kaya, "Geçen hafta, Balçova Arsa Mağdurlarının katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirmiştik. Orada yol haritamızı belirlemiştik. O yol haritasına göre ilk adımı Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğümüzde gerçekleştirdiğimiz toplantıyla atmış olduk. Burada mağdur olan hemşehrilerimizin kendi içlerinden seçtikleri temsilcilerle süreci devam ettireceğiz. İnşallah sürecin sonunda bu kronik sorunu da İzmir'imizin gündeminden çıkaracağız. CHP'li yerel yöneticiler her seçim öncesi sözler verdiler ama sonrasında ortalıkta görülmediler. Bizim onlara benzemediğimizi yaptığımız işlerle tüm İzmir görüyor. Söz verip geçmiyoruz, iş yapıyoruz" ifadesinde bulundu.