Konak Belediyesi, 2017 yılında Çınartepe Mahallesi'ndeki 38084 Ada ve 1 parselde bulunan alan için spor salonu ihale çıkılmış ve 8.420.000 TL bedel ile özel bir şirkete verilen ihalenin yüzde 50’si İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmıştı. Konak Belediyesi’ne yapım maliyeti 4.210.000TL olan ve 19.09.2017’de başlayıp  8 ayda tamamlanması planlanan projenin aradan geçen 3.5 yılda henüz bitmemesine AK Parti Konak İlçe Başkanı M. Sait Başdaş’ tepki gösterdi. Bölge’nin sosyal tesisleri, yeşil alanları olmadığını belirten Başdaş, “Başkan Batur gibi Mevcut projeleri bitirmeden sürekli masa başı projeler açıklamakla arpa boyu yol  gidilmiyor. İnsanımız bölgenin geleceğinden umutsuz. Kendi partinizin sizden önceki Konak Belediye Başkanı olan döneminde başlayan bu proje neden hala bitmedi? 2021’de 520 Milyon TL bütçesi olan bir belediyeyi yönetiyorsunuz. Maliyeti bütçenin yüzde 1’inden küçük olan bir spor salonunu bile elinize yüzüne bulaştırdınız. Çınartepe'nin gençlerine ve  buranın halkına verdiğiniz değer bu mu?

'Halk belediyeye güvenmiyor'

Bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayacak bu spor salonunu üç buçuk yıldır henüz bitirmemiş olmanızdan dolayı insanların belediyeye güvenmediğini belirten Başkan Başdaş “Sayın başkan Gültepe’ye Fransız kaldığınız için sürekli Paris benzetmesini normal görüyorum.  Ama yaşadığınız hayal dünyasından çıkın çünkü insanlar Paris’te yaşamıyor. Sokağına araba koyamadığı için, evini su bastığı için buraları terk ediyorlar. 30 yıldır buraya her gelen yeni imar planları vaat etmiş, ama sonuç ortada Halk size güvenmiyor. Güvenmediği için hazırladığınız imar planlarına bölge nüfusunu hane bazlı değerlendirsek %40’ına denk gelen 6.000 dilekçe ile itiraz ediliyor. Sizin CHP grubunuz halkın kaygılarını dindirmek yerine halkın itirazlarına kulak tıkayıp Konak Belediye meclisinde reddediyor. Bumu halkçılık.” diye konuştu.

'Masa başı projelerle gün geçirme derdinde'

Bölge halkıyla sohbet edip vatandaşın istek ve taleplerini dinleyen Başdaş; “Bölge halkı spor salonu inşaatın çok yavaş ilerlediğini bazen durduğunu ve kısa sürede inşaatın biteceğine dair umutlarının olmadığını söylüyor. Halk şu sorunun cevabını arıyor daha 4 Milyon 120 Bin liralık  bir spor salonunu bitiremeyen bir belediyeye ve evimi yuvamı nasıl teslim edeyim? Siz olsanız böyle bir belediyeye evinizi teslim eder misiniz? Sürekli Masa başında projelerle yaptım, şurayı planladım, burayı Paris yapacağım gibi boş lafları bırakın ve yıllardır bitmeyen bu spor salonunu gibi atıl bekleyen projeleri bitirin. Gültepe halkının karşısına geçip gerçekleri anlatın. Sizden önceki başkan da kentsel dönüşüm diyerek halkı oyalayıp Gültepe’nin yıllarını yedi. Sürekli proje açıklayarak ve icraat yapmadan gününüzü doldurma hevesine düşmeyin” dedi