Egemen SAYIN-EGE TELGRAF- AK Parti İzmir Birinci Bölge Milletvekili aday adayı Ömür Şanlı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Bir Balkan göçmeni olarak hem Balkan sorunlarını, hem de bir İzmir esnafı olarak esnafın sorunlarını meclise taşıyacağını ve bu sorunlara el ele çözüm üretileceğini bildirdi. Şanlı, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde esnafımın sesi olmak benim için bir onur olacak. Bir Balkan çocuğu olarak buradayım. Esnafın sıkıntılarını dinleyerek onları savunmak istiyorum. Esnafla düzenli toplantılar gerçekleştireceğiz. Her meslek grubu esnafının sorunları farklı olur, beraber rutin toplantılar yaparak onların yaşadıkları sıkıntıları not edeceğiz. Mecliste, diğer partilerin de ellerini taşın altına koymasıyla ve komisyonlara önerge vererek problemleri tek tek çözeceğiz” dedi.

‘İZMİR’E BİR KİMLİK KAZANDIRMAK ZORUNDAYIZ’

İzmir’in kimliksiz bir şehir olduğunu bu sebeple de arada kaldığını belirten Şanlı, “Siyasetin başkenti Ankara, ticaretin başkenti İstanbul. İzmir’in turizm dinamikleri fazla fakat bunları pazarlayamamaktayız. Komşumuz Yunanistan ile ortak turizm faaliyetleri gerçekleştirebiliriz. Bu durum turizmi canlandıracak. İzmir’e bir kimlik kazandırmak zorundayız. Sağlık turizmi yükselişte; saç ekimi, diş implantları konusunda çok ilerledi. İzmir’de bu konuda çalışma yapabilir” açıklamalarında bulundu.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞEHRİN MERKEZİNDEN BAŞLAMALI’

Şanlı, Üssü Kahramanmaraş olan depremlerden sonra daha sık gündeme gelen kentsel dönüşümün İzmir için gerekli olduğunu savundu. Şanlı, “Kent merkezleri yorgun. Binalar yorgun. Kentsel dönüşüm gerekli. Eskiden bir tane Kemeraltı, bir tane Kordon vardı fakat artık her ilçenin kendi Kemeraltı var diyebiliriz. Gençler de o bölgelerdeki kafe ve restoranlarda zaman geçiriyor, o bölgelerdeki çarşılardan alışveriş yapıyor. O ilçelerde de yeni tip binalar yapılıyor. Bu sefer şehrin merkezindeki yaşamlar ilçelere doğru hareket ediyor. Bu sebeple de nüfus gün geçtikçe eriyor. Kentsel dönüşüm şehrin merkezinden başlamalı diğer bölgeler de bundan güven alır” diye konuştu.