Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU-EGE TELGRAF- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ile 28’inci dönem İzmir Milletvekili Adayı Öztürk Keskin çarpıcı açıklamalar yaptı.  Meral Akşener ile yürüdükleri bu yolda sadakat ve vefadan vazgeçmeden ilkeli bir şekilde tarihsel bir yürüyüşe imza attıklarını söyleyen Keskin, İzmir için yeniden büyük Türkiye’nin iyiler ile dirilişi için mücadele ettiklerini vurguladı. Keskin, vermiş oldukları mücadeleyle ilgili olarak hiçbir zaman makam endişesinde bulunmadıklarını belirtti ve desinler övsünler diye değil kutlu bir davanın neferi olmanın kendisine büyük bir onu verdiğini söyledi. Aşık Veysel’in taş atana gül ile cevap verdik dizelerine atıfta bulunarak, “Bizleri çok kışkırtmaya çalışanlar oldu ama inandığımız davanın kutlu hatırına sırtımızda taşıdığımız milletimize ait kutlu değerlerin hatırına tıpkı genel başkanımız liderimiz Sayın Meral Akşener gibi sadece yapacaklarımız odaklandı” dedi ve teşkilat olarak hiçbir kışkırtmaya hiçbir oyuna gelmemeye çalıştıklarını söyledi. İnandıkları yolun ahde vefasına ve liderlerine olan bağlılıklarını vurgulayan Keskin, bu bağlılıklarına devam edeceklerini belirtti.

OY ORANI ARTIŞI ÖNEMLİ AMA YETERLİ DEĞİL

Biz birlikte güçlüyüz diyen Keskin, İzmir’de İyi Parti’nin arttığı oy oranına değinerek bizlere göre yeterli olmasa da bu artış oldukça önemli dedi. Teşkilat içerisine atıfta bulunarak kimsenin kendisini teşkilattan üstün görmemesi gerektiğini söyledi ve daha hiçbir şeyin bitmediğini belirtti.  Öztürk “Konsantre olmamız gereken bir seçim var. Biz birlikte güçlüyüz mantığıyla ya da CHP’deki arkadaşlarımızın birleşe birleşe kazanacağız mantığıyla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı olarak seçmemiz lazım. Burada sizlerin huzurunda başta il başkanıma ve değerli İzmir halkına teşekkür ediyorum. Tüm teşkilat ekibinin ayaklarına taş değmesin onlar hala sokakta çalışmalarına devam ediyor. Kimse kendisini teşkilattan üstün görmesin” dedi.

KİMİN SEÇİLMEMESİ GEREKTİĞİ ÖNEMLİ

Öztürk Keskin basın toplantısı sonunda İyi Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ile basının sorularını yanıtladı. Milletvekilliği hedefiyle alakalı soruyla ilgili olarak vekil sayısının ve oy oranının artmasına vurgu yapan Sinan Bezirclioğlu, “Bu konuda teşkilatlarımıza, yöneticilerimize ve Öztürk Keskin’e iyi parti İzmir İl Teşkilat başkanı olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Partimiz birçok karalamaya rağmen yaralı olarak girmiş olduğu seçimlerden başarı ile çıkmıştır. Dimdik ayaktayız oy oranımızı arttırdık. İzmirli hemşerilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi ki bu iş daha bitmedi. Bizler iyi partiye gönül verenler olarak Türkiye’de artık bir referanduma dönmüş kimin seçileceğinden ziyade kimin seçilmemesi gerektiğine dönmüş Pazar günkü seçimlerde tam kadro olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olacağız. Buradan dostlarımıza duyururum” dedi.

GERÇEK SONUÇLARIN ÇIKMASI DAHA KOLAY OLACAK

İptal edilen oy ve Suriyelilerin kullandığı oylarla alakalı olarak gelen soruya Bezircilioğlu, “Bu ahval içerisinde pek çok manipülasyon ve yanlışlık yoluyla devletin imkanları kullanılarak seçim sonuçlarına etki etmek gibi bir davranış içerisinde bulunmuş olabilirler. Türk milleti unutmasın ki şimdiki seçim çok daha basit ve sonuç odaklı olacak. Seçim pusulasında sadece bir A4 kağıdının yarısı kadar bir kağıtta iki adayın olduğu bir seçim olacak. Bu seçimde oy vermekte oy saymakta oya sahip çıkmakta çok daha basit olacak ve gerçek sonuçların çıkması daha kolay olacak” diye konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İFTİRA ATANLARIN İSPATLAMASINI BEKLİYORUM İYİ parti teşkilatlarının cumhurbaşkanlığı seçimine değil de kendisi için çalıştığı iddiasına yönelik olarak gelen soruyla ilgili Bezircilioğlu iki seçimin farklı olduğunu vurgulayarak “Biri milletvekili diğeri cumhurbaşkanlığı seçimi. Bundan daha doğal bir şey olamaz. İyi Parti tabi ki kendi vekil sayısını arttırmak için çalışacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iyi parti Kemal Kılıçdaroğlu için çalışmadı demek bir iftiradır. Bu doğru siyaset değil bunu söyleyenlerin iddialarını ispata davet ediyorum” dedi ve İyi Parti’nin İzmir’de ikinci tura kalan seçim için yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti.

HER ARA SOKAKTA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Öztürk Keskin ise konuyla alakalı olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmemesi doğrultusunda çalışanlar olduğunu duyuyoruz ancak bunlara inanmıyoruz dedi. Keskin, “Bu tarz söylemler bize yapılan hakarettir. Herkes bu kadar çalışırken her ara sokakta çalışmalar yürütürken varoşun içerisinde halkla birebir görüşerek insanlarla vakit geçiriyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız diyen CHP’li arkadaşlara biz de birlikte güçlüyüz diyoruz” dedi.

ORTADA MESNETSİZ BİR DURUM VAR

Seçim ofislerinin kapatıldığına dair soruyla alakalı olarak ise Bezircilioğlu soruya gülerek cevap verdi ve söylenenlerin asılsız olduğunu belirterek böyle bir yasanın olduğunu ifade etti. “Partilerin genel seçimden bir gün önce yasa gereği ofisleri kapatılmak zorunda. Bu konuda tartışmaya gücümüz de yok biz yasa neyi gerektiriyorsa onu yaptık. Bunu kullanmaya çalıştılar ortada mesnetsiz bir durum var” diyerek bu konuda çıkan haberlere açıklamalarını yaptı.