Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın, Büyükşehir Belediye yetkililerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüksek oy çıkan köy muhtarlarına hizmet tehdidinde bulunduğu iddialarına Ege Telgraf TV ekranlarından yanıt verdi.

‘İŞLERİ GÜÇLERİ ŞANTAJ VE MONTAJ OLANLAR…’

AK Partili Hızal’ın sarf ettiği “Şantaj ve montaj siyasetini propagandasının baş aktörü yapan CHP, İzmir'de muhtarlarımızı tehdit etmeye başladı” sözlerinin aktarılması üzerine CHP İl Başkan Aslanoğlu, “Özgür Bey’e söylediğiniz her söz israf. Ne diyeyim… Buna başlamış, söylemiş bir ispatı var mı bunun?” sözleriyle açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Aslanoğlu, “Böyle bir şey olabilir mi? İzmir’deki herhangi birini Tunç Bey’in (İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer) birini tehdit ettiğine inandırabilir misiniz? Tunç Bey’in bir muhtarı arayacağını ve onu tehdit edeceğini falan… İşleri güçleri şantaj ve montaj olanlar her şeye böyle bakıyorlardır. AK Parti’nin yüksek oy alanları araması gibi bir durum söz konusu bile değildir. Benim bildiğim kadarıyla Tunç Bey, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en çok oy aldığı 10 ya da 20 muhtarı arayarak teşekkür etmiştir. Bizim onlar gibi aklımız fikrimiz hakarete falan gitmez. Bizim aklımız fikrimiz teşekkürdedir. Bize oy vermeyenlere gidip bir şey söylemek olabilir mi? Aksine oy bize oy verenlerle ilgili teşekkürümüz var. Oy vermeyenlerle ilgili de neden oy vermediklerini anlamaya ve onları ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

‘ÖZGÜR BEY VARLIĞIYLA YOKLUĞUYLA…’

Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’nin en az oyu aldığı Kiraz’ın Dokuzlar köyünün hatırlatılması üzerine Aslanoğlu, “Dokuzlar’daki tüm hemşehrilerimizin seçim sonrası gidip çayını içeceğiz. Sayın Grup Başkan Vekili’nin iddia ettiği şeyleri yaşamadığımız gibi yerel seçimde de bugünden daha da az oy almıştık o köyden. Ancak o zaman da dertlerini dinledik. Tunç Bey’in ilk gittiği yerdir, mazbatasını alıp ‘Bana neden az oy verdiniz. Dert nedir, çözelim’ demiştir. Aynı şeyi sürdürmeye devam edeceğiz. İzmir’de bizim iktidarımız döneminde hiçbir zaman hiçbir yerden birilerinin parti nedeniyle tutulduğu ya da tutulmadığı gibi bir eleştiri CHP’ye gelmemiştir. Burada ‘Çok oy verdi Narlıderelilere hizmet çok gidiyor’, ‘Az oy verene az hizmet gidiyor’, ‘Belediye başkanlarını seçtirdiler o yüzden buraya hizmet gidiyor’, “Belediye başkanları AKP’li de o yüzden oraya hizmet vermiyor. Bayındır’a, Bergama’ya, Aliağa’ya hizmet vermiyor” gibi söylemleri hiçbir İzmirli’den duyamazsınız. Çünkü bu kötücül siyaset bizimle ilgisi olmayan işler. Ancak Özgür Bey varlığıyla yokluğuyla böyle olduğu için öyle bilirler onlar bunu” diye konuştu.