CHP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan toplantının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il yöneticileri, milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının bulunduğu heyet, Urla Belediyesi’ne geldi. Belediye binası önünde açıklama yapan CHP’liler daha sonra meclis toplantı salonunda kısa bir toplantının ardından CHP Urla İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Belediye binası önünde vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Urla Belediyemize karşı haksız, hukuksuz, politik bir saldırı ile karşı karşıyayız. Belediye başkanı arkadaşımız bu saldırı sonucu tutuklanmıştır. Kendisinin suçsuz olduğuna inancımız tamdır. Bir üst mahkemeye derhal itirazlarımızı yapacağız. Urla’nın hakkını, belediye başkanımızın hakkını Fethullahçı Terör Örgütü’nün yuvası haline gelmiş olan politik kişilere ve kurumlara asla yedirmeyeceğiz. Sizlere söz veriyoruz” dedi.

‘Adaletsizliği sonlandıracağız’

“Alın teri ile bu çakıl taşlarını suladığınız, belediye başkanı seçimi sonucunu kaybedenlerin husumetine asla kurban etmeyeceğiz” diyen Özkan, “CHP olarak bu tür saldırılara karşı başkanımızla ve halkımızla dayanışma içerisindeyiz. Asla hakkımızı ve hukukumuzu çiğnetmeyeceğiz. Hiç kimse Urla’yı, belediyemizi sahipsiz sanmasın. Biz buradayız, burada olacağız. Arkadaşımızı en kısa sürede cezaevinden alıp hak ettiği yere, koltuğuna oturtacağız. Mevlana’ya sormuşlar, ‘Adaletsizlik nedir?’ diye. ‘Hak edeni hak ettiği yerden alıp hak etmediği yere koymaktır’ demiş. Bir adaletsizlikle karşı karşıyayız. Bu adaletsizliği en kısa sürede sonlandırmak için gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Buradan yola çıkarak, Urla Belediyemize karşı geliştirilecek her türlü sabotaja, her türlü politik harekete karşı çelik bir duvar gibi burada durmaya devam edeceğiz. Urla’da durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Mücadeleye devam’

Konuşması zaman zaman ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganlarıyla kesilen Özkan, “Bizim için değerli olan haktır, hukuktur, adalettir” dedi. Masumiyetin çiğnenmesine asla izin vermeyeceklerini de sözlerine ekleyen Özkan, şu açıklamalarda bulundu: “Sizin başınızı asla yere eğdirmedik, bundan sonra da eğdirmeyeceğiz. Şunu aklından kimse çıkarmasın: Urla Belediyesi’ni başka belediyelerle kimse karıştırmasın. Burası İzmir ve İzmir Mustafa Kemal’in kalesi olarak kalmaya devam edecektir. Bizim toprağımızda ayrık otu bitmez. Biz, ayrık otunun yaşamasına izin vermeyiz. Bizim toprağımızda Fethullahçı Örgütler yaşamaz. Bu iftiraları iade ederiz. Ancak şunu unutmasınlar: Gün gelecek devran dönecek, Fettullah’ı destekleyenler hesap verecek. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Suçu bizim üstümüze atamazlar. Burası Urla, İzmir. Her türlü sorunun üstesinden gelecek şekilde takipteyiz. El ele kol kola olacağız, Urla olarak bu basiretsizliği ortadan atacağız. Arkadaşımızın tutuksuz yargılanmasını, adil yargılanmasını, hızlı yargılanmasını talep ediyoruz. Arkadaşımız adalet yerini bulup koltuğuna oturana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

‘Dayatmayı kabul etmeyeceğiz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kazan ziyareti nedeniyle şu anda İzmir’de olmadığını ancak en kısa zamanda İzmir’e gelerek mücadeleye destek vereceğini söyleyen Büyükşehir Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu da, “Size Tunç Başkanın selamını getirdim. Kendisi, Kazan’dan yola çıktı, ilk uçakla buraya intikal edecektir. Diyor ki, ‘Kalbim sizinle orada. Mümkün olan en kısa zamanda yanınızda olacağım.’ Halkımızla ve belediye başkanımızla olan dayanışmasını yükseltmek için burada sizinle beraber olacak. Size söylemek istediği birkaç şeyi bana iletti, diyor ki: Anayasanın en basit kuralı, bir insanın en temel hakkı kimse hüküm giymeden suçlu ilan edilemez. Dolayısıyla, hiç kimse Burak Oğuz’u suçlu ilan edemez. Tutuklama aslında cezalandırma değil, bir tedbirdir. Burak Oğuz’u tutuklamayı gerektiren hiçbir şey yoktur. Çünkü kendi ayaklarıyla gidip savcılıkta ifadesini veriş, bir kamu görevlisi olarak hiçbir yere gitmeye niyeti yoktur. İşte böyle bir belediye başkanının niçin tutuklandığını soruyor. Hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğimizi ekliyor” diye konuştu. YAĞMUR GÜLÜ