Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Türkiye, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur heyecanını yaşıyor. Oy kullanma işlemleri saat 17.00’da sona erdi; oy sayım işlemleri de devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de oy kullanma işlemlerinin bitmesinin ardından süreci Millet İttifakı’nın Konak’taki Cumhurbaşkanlığı Merkez Seçim Ofisi’nde takip eden İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den ilk açıklama geldi

‘SANDIKLAR NEŞELİYDİ SONUÇ DA NEŞELİ ÇIKACAK’

Seçim sürecine ilişkin bilgiler veren İl Başkanı Aslanoğlu, ¨Bugün 17 itibariyle sandıklar kapandı, sakin bir seçim geçirdik. İzmirliler makul şekilde seçimi tamamladı. Sayımlara geçiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı sayıma eşlik etmeye davet ediyoruz. Bugün demokrasi şöleni olacak, sandıklar neşeliydi sonuç da neşeli çıkacak" dedi. Sosyal medyada gündeme gelen hazır oy pusulaları iddialarına ilişkin sorulan soruyu da yanıtlayan Aslanoğlu, ¨Karabağlar'da 1 sandıkta 1 oy pusulası var ama bu ilçelerde çok gördüğümüz bir olay değil. Karabağlar'daki o 1 oy için de tutanak tutuldu. Bugün sabah 5 itibariyle örgütlerimiz ayaktaydı, 6'da sandık görevlilerimiz bir araya geldi. Bazılarında asil ve yedeklerde hasta olanlar olabilir. Bornova'da 3, Buca'da 2 sandığımızda böyle bir durum oldu ama onların yerine müşahitlerimizi koyduk. Tüm sandıklarda görevlilerimiz vardı, sabah 7 itibariyle" yanıtını verdi.

‘SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Görev bitmedi, şimdi başlıyor, son ana kadar, tutanaklar gerekli mercilere ulaşana kadar arkadaşlarımız görev başında olmaya devam edecek. Katılım oranı 14 Mayıs ile benzer seviyelerde. Rakamlar birazdan net olarak ortaya çıkar. Ufak tefek sıkıntılara rağmen sakin, huzurlu bir seçim yaşandı. İnşallah sonuçlar da hepimiz için olumlu olur. Sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.