Egemen Sayın / EGE TELGRAF- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 27. Dönem İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun, CHP 28. Dönem milletvekili aday listesinde Roman temsiliyeti olmadığını belirterek partiden istifa etmesine parti içinden tepkiler devam ediyor. Yaptığı yazılı açıklamayla istifa ettiğini duyuran Purçu’ya bir tepki de İzmirli Romanlar’dan geldi. İzmir’deki Roman belediye meclis üyeleri ve Roman STK temsilcileri, CHP İzmir İl Binası’nda basın açıklaması yaptı.

‘ONURLU VE GURURLUYUZ!’

Basın açıklamasında konuşan İzmir Metropol Yoksulluk Ağı Başkanı Tolga Küleş, “Yıllar yılı bu ülkenim tam demokrasiyle yönetilemeyişi dezavantajlı toplumlara yansıması içler acısı. Yine özellikle Roman illerinde postane, bankamatik, doğalgaz yok, yollar içler acısı. Demokrasi ve insan haklarına, barınma hakkı evrensel sözleşmeler statüsünde parlamentoda çözülmelidir. Bunun takipçisi olacağız ve mücadelemizi CHP ile büyütüp iktidara taşıyacağız. Verilmeyen haklarımızın sonuna kadar talep edeceğiz. Biliyorsunuz ki parlamenter sistem, demokrasi, laiklik, cumhuriyetimizin kuruluş ilkesini Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP ile yaşayacağız. Onurlu ve gururluyuz. Geçiş sürecinde, aday olanlar, olamayanlar, istifa edenler olacaktır. Dedik ya geçiş süreci. Ancak bizler İzmir’in geniş bir ailesi olarak STK temsilcilerimizle, meclis üyelerimizle, İl Başkanlığımızla kitlesel mücadelenin arasından yer alacağız. Roman ailelerinin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bizler 13.Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin yanındayız” diye konuştu.

"ONUN ŞAHSİ KARARIDIR"

CHP 27. Dönem İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun eleştirel bir şekilde partiden istifa etmesinin hatırlatılması üzerine CHP'li Meclis Üyesi Ali Yangır ise şu açıklamayı yaptı: "İstifa Özcan Bey’in şahsi kararıdır, vermiş olduğu karara da saygı duyuyoruz. Ama CHP Romanların tek sığınacağı kaledir. Bizim Roman mahalleleri en yoksul mahalleler. Biz CHP’nin yanında yolumuza devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız. El birliğiyle Roman toplumunu bir yere taşıyacağımız kanaatindeyiz.”

"HER DAİM YANINDAYIZ"

CHP'li Meclis Üyesi Cemil Yüm de “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun her daim yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.