Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili aday adayı Necati Çetiner, Ege Telgraf’ın konuğu oldu. Sigortalıların, emeklilerin, dul ve yetimlerin sesi olmak için siyasete atıldığını bildiren Çetiner, “Ana hedefimiz; eğitim, hukuk ve sağlık” ifadelerini kullandı.

‘…SIKINTILARIMIZ VAR’

Çetiner, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında yeterliliğin olmadığını vurguladı. Bu duruma bağlı olarak gençlerin ve ihtiyaç sahiplerinin olumsuz etkilendiğine dikkati çeken Çetiner, “Eğitim de ciddi eksikliklerimiz ve sıkıntılarımız var bu duruma bağlı olarak gençlerimizin uyuşturucuyla yakınlaşması gibi bir sıkıntımız var, bu uyuşturucu satıcılarının takibi konusunda sıkıntılarımız var. Sağlıkta sıkıntılarımız var. Devlet hastanelerinden randevu alamıyorsunuz. Yoğunluktan istediğiniz şekilde tedavi olamıyorsunuz. Halk özel hastanelere mecbur kalıyor. Mevcut emekli maaşlarıyla bu hizmetlerin karşılanması çok zor” diye konuştu. “Meclise gidersem gerek eğitim, gerek sağlık, gerekse sosyal güvenlik konularında mağdurların ihtiyaç sahiplerimizin sesi olmak için mücadele vereceğim” dedi.

‘KADINLAR İÇİN SOSYAL GÜVENLİK’

Kadınların özellikle sosyal güvenlik alanında erkeklerden çok daha zor koşullarla mücadele ettiğini bildiren Çetiner, kadınların bu alandaki haklarını kazanmaları gerektiğine parmak bastı. Vekil olursa bu konu için de mücadele vereceğini açıklayan Çetiner, “Kadınlar için gerek sosyal güvenlik anlamında, gerekse sosyal hayatta hak ettikleri yerde olduklarını görmüyorum. Biliyorsunuz doğum borçlanması diye bir uygulama var ve kadınlarımızın bundan faydalanabilmek için önce sigortalı çalışması şartı var. Erkeklerin askerlik borçlanmasından faydalanabilmek için ‘askerlikten önce sigortalı olmaları gereklidir’ gibi bir durum söz konusu değil. Kadınlar, sigortalı çalışmadan önce doğum yapmışlarsa; sahip oldukları çocuk kadar, geriye dönük borçlanma hakkının çıkarılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde mücadelede bulunacağım” diye konuştu.