Buğra TOKMAKOĞLU- EGE TELGRAF- 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri için adaylar vitrine çıktı. CHP İzmir 1. Bölge 11’inci sıradan aday gösterilen Şahbal Aras neden aday olduğunu ve çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

HEDEFLERİMİ CHP’DE GERÇEKLEŞTİREBİLİRİM

Hedeflerini CHP’de gerçekleştirebileceği için aday olduğunu kaydeden Aras, “Amaçladığım bir noktaya ulaşmış olmanın sevincini yaşadım. Bu durum seçim sürecindeki çalışmalar için de büyük bir sorumluluk da yükledi. Umuyorum bu süreçte güzel şeyler yapabiliriz. Ülkemizin geldiği koşullarda, ‘Mesleki alanımın bilgisini yaşamın zorluklar içeren koşullarına etki olarak kullanabilir miyim?’ diye düşündüm. Bu düşünceden yola çıkarak, hayalini kurduğum hususların gerçekleşebileceği bir ortam Cumhuriyet Halk Partisi. Geldiğimiz noktada ülkemiz sıkışmış durumda; yaşam koşullarımızın ve hatta yaşam hakkımızın elimizden alındığı ve ses çıkarmamızın engellendiği koşullarda yaşamaktayız. Yoksullaştık, alım gücümüz düştü. Gelirlerimizin yaşam koşullarımızı karşılamıyor. Bu koşulları düzeltmenin bir yolu da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin öncülüğünde sürece müdahale etmeyi hedefleyen Millet İttifakının bir parçası olmak” dedi.

GENÇLER VE KADINLAR İÇİN…

Seçilmesi halinde hayata geçireceği çalışmaları anlatan Aras, “Özellikle çocuklara, gençlere, kadınlara ve baskı görerek sesi kısılan kesimlere yönelik yapılacak çok şey var. Yapılacaklarla ilgili, özellikle alanımda da deneyimlerimi aktarabileceğim alanlara müdahale etmek istiyorum. “Uyuşturucu sorunu toplumsal bir sorun. Toplumun kültürel ortamı, sosyal ortamı, politik koşulları ve ekonomik boyutuyla da değerlendirilmelidir. Buna yönelik de topyekün mücadele ile ilgili yapılması gerekenler var. Üst düzey bir çalışma ile yapılması gerekenler çok daha yararlı olacaktır ve topluma fayda sağlayacaktır” diye konuştu. Gençlerle ilgili düşüncelerini de ifade eden CHP’li aday Aras, şunları söyledi: “Gençler bizim geleceğimiz. Gençlere yönelik yapacağımız çalışmalar, geleceğimize yönelik yatırımlardır. Çocukların ve gençlerin sesinin kısılması onların yaşam ortamlarıyla ilgili başka koşullarda ve başka ülkelerde yaşam kurmayla ilgili bir niyet geliştirmelerine yol açıyor. Aslında bu durum o ülkeyi sevmemelerinden kaynaklı değil. Onlar burada yaşayamaz halde oldukları için buradan gitmek istiyorlar. Koşullar başka şekilde olduğu zaman buraya dönmek isteyen gençlerimizi bile duyuyoruz. Gençlerin önünün açılması, ülkemizin ileriye gitmesinin de temeli. Gençlere yaşamda ses çıkarma ve yaratıcılıklarını ülkeleri için kullanma fırsatı yaratabilirsek çok daha güzel günler bizleri bekliyor” diye konuştu.