Egemen SAYIN-EGE TELGRAF- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, şu ana kadar açılan sandıklara göre önde olduklarını söyledi, AA’yı eleştirdi.

  AÇIK ARA ÖNDEYİZ

Seçim sonuçlarında Kılıçdaroğlu’nun önde olduğunu savunan Aslanoğlu, “İzmir’de 5 bin sandığın üstüne çıktık, yüzde 50’nin üzerinde sandık açıldı. Sandıklar açıldıkça, CHP’nin İzmir oyları biraz daha artacak, AK Parti’nin ise azalacak. İzmir’de şu an yüzde 63 oy oranını geçtik, 63 buçuktayız, onların oyları da 31 buçuğa gerilemiş durumda. Sandıklar açıldıkça böyle gidecek. İzmir gibi büyük kentlerdeki oy oranlarının böyle gelmesi Türkiye ortalamasında da Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin oy ortalamalarını yükseltecek. Birinci tur için yeter sayıyı henüz görmüyoruz ama açık ara öndeyiz. Bir iki saat sonra da yüzde 50 bandını geçtiğimizi göreceğiz” dedi.

HERYERDEN VERİ ALIYORUZ

İzmir’de seçim sonuçları yakından takip ettiklerini açıklayan Aslanoğlu, “Bir manipülasyon yok, biz neyse onu söylüyoruz.  Üç yerden veri alıyoruz. YSK’dan aldığımız sonuçlara göre İzmir’de sadece 13 sandık açılmış. Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de YSK ‘ya göre önde, işte manipülasyon bu. Biz sonuçları bilişim sorumlularımızdan alıyoruz. 4 bine yakın sandık ıslak imzalı henüz girilmedi. Biz tek tek partimizin görevli arkadaşlarımızın sisteme girdiği sonuçlardan takip ediyoruz her şeyi” dedi.