Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Türkiye 2023 genel seçimlerini geride bıraktı ancak sürecin yankıları uzun süre etkisini göstereceğe benziyor. İzmir’in ilçelerindeki sandıklardan çıkan sonuçlar kent genelinde konuşulmaya devam ediyor. Bu ilçelerden biri de Bayındır. Yerel yönetim seçimlerinde oyunu AK Parti’ye vererek yönetimi belirleyen Bayındır’ın genel seçimde tercihini Millet İttifakı’nın CHP’li Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na vermesi dikkati çekti. Bayındır’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 44.71; Kılıçdaroğlu’na ise yüzde 55.29’luk oy çıktı. Konuyla ilgili Ege Telgraf’a açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Bu süreç bizim için hiç kolay olmadı” mesajıyla açıklamalarına başlayan Aydilek, “AK Parti belediye imkanları, devlet imkanları kısacası tüm gücüyle yüklendi. Ben şanslı bir ilçe başkanıyım; yönetim kurulum, kadın ve gençlik kollarımız çok kaliteli insanlardan oluşuyor. Biz havalı kampanyalar yapmadık, adam adama markaj yaptık. Herkes aşağı yukarı 2,5 aylık süreçte evlere tek tek girip çıktı; Bayındır’da adım atmadık tek bir karış bırakmadık. Bayındır küçük bir yer olduğu için hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Ben de 8 yıldan beri CHP Bayındır İlçe Başkanıyım; tanımadığım kimse yok. O nedenle ilçede havalı kampanyalar, konvoylar yapmadım her gün birinin evine gittim, köy köy, kahve kahve gezdim. Bire bir ikna yöntemini tercih ettik” dedi.

‘İZMİR İÇİN OKYANUSTA BİR DAMLA AMA…’

CHP’nin İzmir’de seçim çalışmasına ilk Bayındır’ın start verdiğini de aktaran Aydilek, “Erken kalkan yol alır, bu iş böyle. Kampanya dışında da günlerimi vatandaşımla buluşarak geçiriyordum. Birinci kampanya ile ikinci kampanya arasında oylarımı 700 artırdım. Oylarımı 14 bin 436’dan 15 bin 139’a çıkardım. 14 günde 700 kişiyi ikna ettik. Bu, İzmir için okyanusta bir damla olabilir ama Bayındır için çok büyük rakam. Biz Bayındır’da zamanında 14 oyla seçim kaybettik, 120 oy ile seçim kazandık. Tek tek bıkmadan usanmadan insanlara ulaştık. Bayındır sağ tandanslı bir yer; buna rağmen onların anlayacağı dilde konuşarak gerçekleri anlattık ve bu sonucu elde ettik” ifadelerini kullandı.

‘YEREL YÖNETİM İÇİN KADROLARIMIZI HAZIRLIYORUZ’

Bundan sonra hedeflerinin yerel seçim olduğunu da söyleyen Aydilek, “Şu anda ilçedeki mevcut yönetim son derece başarısız. Ne yazık ki yeterince hizmet üretemedi. Dolayısıyla halkta mevcut yönetime karşı bir mesafe var. İktidar ile boğuşuyoruz. Bu iktidarın neler yapacağını şimdiden öngöremiyoruz. Ancak biz şimdiden yerel yönetimler için kadrolarımızı hazırlıyoruz. Azim varsa çözüm vardır; yerel seçim için çalışıyoruz” diye konuştu.