Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Türkiye 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan genel seçime hazırlanırken, siyasi partiler de parlamentoda görev alacak olan adayların tanıtımlarını gerçekleştiriyor. Milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildiren siyasi partiler, saha çalışmalarına da devam ediyor.

‘GAYET ANLAMLI VE MANALI BİR DİZİLİM’

İzmir’de de Cumhur İttifakı yarın gerçekleşecek olan aday tanıtım toplantılarıyla seçim çalışmalarını resmen başlatmış olacak. Buna göre; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı, vekil adaylarıyla ilk önce Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na ve Konak Meydanı’ndaki Şehit Hasan Tahsin anıtına çelenk koyacak. Emir Sultan Türbesi’ni ziyaret edecek adaylar daha sonra 13:00'da Balçova Termal Otel’de geçerek tanıtım toplantısına katılacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu büyük Atatürk’ü ziyaretle yola başlayacağız. Sonra İzmir’in kurtuluşunun sembolü olan Hasan Tahsin’e çelenk koyacağız. Arkasından şehrin manevi mimarını ziyaret edip bir dua edeceğiz ve oradan da salona geçeceğiz. Gayet anlamlı ve manalı bir dizilim. Milli ve manevi değerlerimizi unutmayan ve onlara önem veren bir partiyiz. Bunu bir vazife olarak yapıyoruz, sırayı bozmadan vazifelerimizi yerine getiriyoruz” diye konuştu.

AK PARTİ DE AYNI GÜN!

Günün geri kalanında ise AK Parti İzmir İl Başkanlığı milletvekili adaylarını tanıtacak. Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilecek toplantıya mevcut milletvekillerinin yanı sıra yeni dönem adayları da yer alacak. Saat 14.00’da başlayacağı öğrenilen toplantıların ardından Cumhur İttifakı üyeleri seçim çalışmasına start vermiş olacak.