Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden sonra izleyeceği yol merak ediliyor. Altılı Masa’nın paydaşlarından Demokrat Parti’nin İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

‘MUHASEBESİNİ YAPACAĞIZ’

“Üzgünüz, kazanmayı çok istiyorduk. Kazanacağımıza da inanıyorduk” sözleriyle açıklamalarına başlayan Faralyalı, “Dolayısıyla kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak hayat devam ediyor. Bu durumun yeni bir muhasebesini yapacağız. Kazanmak için önümüzdeki dönemde ne yapmamız lazım; eksiklerimizi ve hatalarımızı değerlendirip mücadeleye devam etmekten başka bir çaremiz yok” dedi.

“BU TAKIMIN KAPTANI CHP İZMİR’DİR”

İzmir özelinde muhalefetin çok ciddi bir başarısı olduğunun altını çizen Faralyalı, “Kemal Bey’in (Kemal Kılıçdaroğlu) oyunu İzmir ciddi anlamda artırdı. Aradaki fark yüzde olarak bakıldığında yüzde 63’ten 67’ye çıktı. Bu çok büyük bir başarıdır. Bu, Millet İttifakı’nın bütün teşkilatlarının başarısıdır ama bu takımın kaptanı CHP İzmir İl Yönetimi’dir. Onları tebrik ederim, çok büyük bir başarı” açıklamalarında bulundu.

‘HEPİMİZ DAHA FAZLASINI YAPABİLİRDİK’

“Ortada bir tablo var. Türkiye sosyolojisinin kutuplara ayrışmış bir yapısı var ve karşı kutuptan bu tarafa oy devşirmek çok zor” sözleriyle konuşmasına devam eden Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Faralyalı, “Bunu yapmayı denedik. CHP’nin yüzde 25 oyu var ama Kemal Bey yüzde 48 oy aldı. Demek ki bir ittifak gerekiyordu. Türkiye kutuplaşmış durumda ve şahsen AK Parti’nin 21 yıllık iktidarının ekonomi serüveninde en büyük paya sahip kişi olarak Ali Babacan’ın ekonominin bu kadar kötü gittiği bir dönemde iktidardan daha fazla oy devşirmesini ben de beklerdim. Aynı şekilde Ahmet Davutoğlu’nun da daha fazla oy devşirmesini ben de beklerdim. Sadece Babacan ve Davutoğlu üzerinden de değil; Demokrat Parti’nin de merkez sağın oylarını daha fazla çekebileceğini düşünüyordum. Amacımız asla kimseyi suçlamak değil, ben bunu bütün paydaşlar için söylüyorum: Hepimiz belki daha fazlasını yapabilirdik. Ancak bu işler demek ki bizim beklediğimiz gibi olmuyor. Suçu da bu insanlara atmak yerine kafa kafaya verip yüzde 50’nin üzerine nasıl çıkacağımızı konuşmak lazım. Burada birbirimizi suçlamak çok anlamlı bir iş olmuyor. Önümüzdeki süreçte daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.