Yağmur DAŞTAN-EGE TELGRAF- Demokratik Sol Parti (DSP), Genel Başkanı Önder Aksakal 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı. Flaş gelişmenin ardından DSP’de sürpriz bir istifa geldi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, alınan karar sonrası başkan yardımcılığından istifa ettiğini açıkladı.

GENEL BAŞKANA SORMAK LAZIM

Genel Başkan Aksakal’ın aldığı karar sonrası görevinden istifa ettiğini kaydeden Karakülçe “Cumhur İttifakı’na Genel Başkan Yardımcılığından istifa ettim. İstifa gerekçemi genel başkanımıza sormamız gerekiyor. Partimden istifa etmedim. Demokratik Sol Parti’deyim, o bize Bülent Ecevit’in mirasıdır” dedi.

BİZE KAPILARINI AÇMADI

Millet İttifakı’nda yer almak için çalışmalar sürdürdüklerini fakat sonuç alınamadığını belirten Karakülçe, “Sadece üzgün değilim, biraz da kırgınım. Millet İttifakı yönünde arzuladığımız gelişmeyi sağlayamadık. Bu günlere gelmemek için çok uğraştık. Onlar da Türkiye’nin en radikal sağ partisine kapılarını açtılar. Bizi mahkum etmeye çalıştılar. İç dünyamızdaki hesap sormalarımızdan bir tanesi de bunlar. Bugün Sivas olaylarına neden olanlarla yol yürüyenler, Ecevit’in evlatlarına bunu hak görmediler. Biz de bunu taşımayacağımız için bugün emaneti bıraktık. Burada Tayyip Erdoğan’ı kutlamak lazım. Bu mahallede bulunanları tarafına çekmeyi başardı. Biz bunu kendi kimliğimizi zedeleyebilecek şekilde talep etmemize rağmen, karşılık bulmadı. Daha sonra DSP’yi suçlamalar oluyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim