Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Türkiye ikinci tur seçimlerine hazırlanırken ilçelerde de çalışmalar son sürat devam ediyor. Geçtiğimiz seçimde Menemen’de 42 bin 605 oy ile oyların 32,91’ini alan Cumhuriyet Halk Partisi’nde İlçe Başkanı Ömer Güney, süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz seçimde hem sandığa katılımda hem de seçim sonuçlarında büyük başarı elde ettiklerini söyleyen Güney, şimdi ise 28 Mayıs’a odaklandıklarının altını çizdi.

‘EMEKLERİMİZİ YOKMUŞ GİBİ...’

Geçtiğimiz seçimde sosyal medyada yer alan Menemen Irmak Mahallesi’nde Yeşil Sol Parti aldığı oyların MHP’ye yazıldığı iddialarına yönelik açıklamalarda bulunan Güney, “Sosyal medyada biri bir tane fotoğraf paylaşıyor, bizim buradaki emeklerimizi yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar” sözleriyle tepki gösterdi. “Bizim Menemen’de ıslak imzalı tutanaklarla birleştirme tutanakları arasında herhangi bir oy kaybımız olmadı” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Güney, “Bir tane Asarlık’ta münferit bir olay oldu. Oyları yazarken karbondan kaynaklı olarak Yeşil Sol Parti’nin oyunu Milliyetçi Hareket Partisi’ne yazmışlar; onunla ilgili itirazlar sonucu gerekli düzenlemeler yapıldı. Bizim seçim güvenliğiyle ilgili Menemen’de 427 sandığımızın tamamında görevlimiz ve müşahitlerimiz vardı. Islak imzalı tutanakların tamamı da elimizde. Partimiz aleyhine olabilecek herhangi bir sorun da olmadı. Zaten Menemen’de aldığımız seçim sonucu da partimiz açısından başarılı” dedi.

‘GAYET BAŞARILI BİR ORAN YAKALADIK’

Menemen’de katılım oranının 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 90 seviyesinde olduğunu da hatırlatan Başkan Güney, “Bir seçim için katılım oranı açısından gayet başarılı bir oran yakaladık. Elde ettiğimiz başarı, tüm örgütün başarısıdır, üyelerimizin, seçmenlerimizin başarısıdır. Biz hep sahada olduk. 65 mahallemizin tamamında çok iyi çalıştık. Milletvekillerimiz yanımızdaydı. İnanıyorum ki bu seçimde de yine aynı oranlarda katılım olacak ve biz yarım kalan işimizi bu seçimde tamamlayacağız” diye konuştu.