Berna SEVER/EGE TELGRAF- 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler kendilerini tanıtabilecekleri, fikir ve amaçlarını anlatabilecekleri ve bunun karşılığında seçmenin nabzını ölçebilmek adına sosyal medyaya yoğunlaşıyor. Siyasi partiler özellikle yeni nesillere ulaşmak adına çalışmalarını ve sıcak gündemle ilgili sıkça paylaşımlarda bulunuyor. Ege Telgraf haber portalı, İzmir’de sosyal medya hesaplarını mercek altına aldı.

MİLLET İTTİFAKI’NDA CHP İLK SIRADA

Millet İttifakı cephesinde CHP İzmir 32 bin 400 takipçi ile ilk sırada yer alıyor. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı 7 bin 976 takipçi ile ikinci sırada. Demokrasi ve Atılım Patisi (DEVA) 2 bin 850 takipçi ile listede üçüncü sırada yer alıyor. Saadet Partisi 2 bin 403 takipçi ile sondan ikinci sırada yer alırken, Gelecek Partisi 330 takipçi ile son sırada. Millet İttifakı’nın İzmir İl Başkanlıkları sosyal medya incelemelerine göre 64 bin 433 takipçisi bulunuyor.

AK PARTİ ÖNDE GİDİYOR

Cumhur İttifakı cephesinde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, İzmir İl Başkanlığı Twitter hesapları incelendiğinde: AK Parti İzmir İlçe Başkanlığı Twitter hesabının 57 bin 400 takipçi ile iki ittifakta da en yüksek takipçi sayısına sahip parti olarak karşımıza çıkıyor. İttifakın diğer büyük partilerinden biri olan MHP’nin 7 bin 33 takipçiye sahip olduğunu görüyoruz. İttifakın diğer destekçi partilerinde partileri olan Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin ise Twitter hesapları bulunmuyor. Siyasi partilerin Instagram hesabı incelemelerine bakınca sırasıyla; CHP 6 bin 963 takipçi ile ilk sırada, Saadet Partisi 6 bin 799 takipçi ile ikinci sırada yer alıyor. İYİ Parti 2 bin 715 takipçi ile Millet İttifakı incelemesinde ilk üçün içerisinde. DEVA Partisi 966 takipçi ile dördüncü sırada, Gelecek Partisi 953 takipçi ile listede sondan ikinci. Demokrat Parti 288 takipçi ile son sırada yer alıyor. Cumhur İttifakı'nda 11 bin 600 takipçi sayısı ile AK Parti birinci sırada. MHP’nin ise 7 bin 663 takipçisi var.