Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gitti gitmesine ancak seçim sonuçları henüz netleşmedi. 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde cumhurbaşkanlığı yarışı kesin olmayan sonuçlara göre büyük oranda ikinci tura kalırken; İzmir’de de milletvekili listelerinde de henüz kesin bir tablo oluşmadı. İzmir’de kesin olmayan verilere göre; birinci bölgede oyların yüzde 91’i sisteme girildi ve buna göre İYİ Parti yüzde 12.03 oy alarak iki milletvekili çıkardı. İkinci bölgede ise oyların henüz sadece yüzde 77’sinin sisteme girildiği belirtildi. İYİ Parti ikinci bölgede ise sadece bir milletvekili çıkardı.

‘BİRLEŞTİRME TUTANAKLARINI TETKİK EDECEĞİZ’

İzmir ikinci bölgede şu anda oy oranlarının yüzde 11.09 olduğunu söyleyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, burada oyların henüz sadece yüzde 77’sinin sisteme girildiğini belirtti ve ikinci bölgede bir vekil daha çıkarabileceklerini söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bezircilioğlu, “Karşıyaka’daki oyların sayımıyla beraber elimiz biraz daha güçleniyor. Öte yandan ilçelerdeki birleştirme tutanaklarını tetkik edip maddi hataları tespit edip gerekli itirazlarımızı yapacağız. Yurtdışı oylarının sayımı devam ettiği için orada da oy akışı var. Onun da etkilerini göreceğiz. Akşam üstüne doğru itiraz konularımızı netleştirip en azından 2 artı 2 milletvekilimizin sandıktan çıkmasını hep birlikte kayıt altına alacağız” dedi. [caption id="attachment_217666" align="alignnone" width="640"]iyi-parti-izmirde-itiraza-hazirlaniyor-hedef-2-arti-2 iyi-parti-izmirde-itiraza-hazirlaniyor-hedef-2-arti-2[/caption]

‘MİLLET İTTİFAKI OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bezircilioğlu, “Seçim sonuçları ortada, ikinci tura kaldı. İkinci turda da Millet İttifakı olarak elimizden geleni yapacağız ve Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Siyasette 24 saat çok uzun; 15 gün içerisinde ne olacağını hep beraber göreceğiz. Mücadeleye devam” ifadelerini kullandı.

‘SONUÇTA KİME OY VERDİKLERİNE ŞAHİT OLMADIM’

Cumhurbaşkanlığı seçiminde İYİ Parti’nin tabanının Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediği söylemlerinin de hatırlatılması üzerine Bezircilioğlu, “Onu hiçbir zaman bilemezsin. Sonuçta herkesle tek tek kabine girip de kime oy verdiğine şahit olmadım. Bu farazi varsayımlar her zaman olur ama hiçbir zaman gerçeği bilemezsiniz” diye konuştu.