Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçime hazırlanıyor; gelecek dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapmak isteyen isimler netleşiyor. İzmir’i Ankara’da temsil etmek için yola çıkan önceki dönem İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi ve eski İl STK İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Aybars Aksoy, milletvekili aday adaylığını açıkladı. Aksoy açıklamasında, “Eğitim, tarım, inovasyon ve girişimcilik hayatını destekleyecek bir siyasi anlayış ülkede söz sahibi olmalıdır. Bu nedenle değişim şarttır ve kaçınılmazdır” mesajı verdi. “Tarih Yazacağız, Sana Söz” sloganıyla yola çıkan Aksoy, “Cesurlar Hareketi İYİ Parti'nin bir neferi olarak huzurunuzdayım. Açıklamama başlarken cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatmak istiyorum. "Bütün dünya bilsin ki, benim için bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı. Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum." Atatürk’ümüzün bu sözüne atıfla, kuruluşunda toplumun tüm kesimlerinin dahil edilmek istendiği yönetim anlayışında bugün geldiğimiz noktada toplum parçalara ayrılmış, Yüce Türk milletinin devlete duyduğu temel güven duygusu derinden sarsılmıştır. İşte bu nedenle, sosyal ve kültürel açıdan bölünmüş olan toplumun tüm kesimlerinin dahil edileceği ve herkesin düşüncesini özgürce dile getirebileceği bir siyasal sistemin özlemini duymaktayım. İnanıyorum ki, hukuk reformlarıyla ekonomide daha rekabetçi bir düzen tesis edilecek ve yeni düzende ekonomide kalkınmayı ve siyasette ilerlemeyi mümkün kılacak daha liberal politikalar uygulanacaktır” dedi.

‘DEĞİŞİM KAÇINILMAZ’

Müreffeh yarınlar hedefine kavuşulması yolunda yorulmadan, dinlenmeden ve hiç durmadan çalışmak ve çaba göstermek gerek vurgusuyla açıklamalarını sürdüren İYİ Partili Aksoy, “İşte ben bunun için İzmirlileri Meclis'te temsil etmek istiyorum. Bu yüzden karşınızdayım. Başka bir deyişle, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak, tarihe dayalı milliyetçi söylemlerin tek başına bizleri ileriye taşımayacağının farkına vararak, Atatürk’ün tanımladığı milliyetçilik temelinde, vatanseverlik misyonuyla, yalnızca üreterek kalkınmanın mümkün olacağı bilincine ulaşmamız gerekmektedir. Bu yalnızca eğitimle mümkün olacaktır. Bu doğrultuda, milli eğitim politikaları gözden geçirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti 100. yaşına girerken, trene binmekte geciktiğimizi düşündüğüm teknoloji, inovasyon ve girişimcilik alanlarını destekleyecek bir siyasi anlayış, ülke yönetiminde söz sahibi olmalıdır. Bu nedenle değişim şarttır ve kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

“HEPSİ BENİM TUANAM’DIR”

Son olarak, “İzmir’in havasıyla suyuyla yetişmiş bir evladı olarak İzmirim’e ve ülkeme daha fazla hizmet etme arzum doğrultusunda, kuruluşundan beri büyük bir özveri ve heyecanla görev aldığım İYİ Partimizde 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek genel seçimlerde 28.dönem İzmir Milletvekili aday adaylığımı burada huzurlarınızda ilan etmekten büyük bir onur ve mutluluk duymaktayım” sözleriyle devam eden Aksoy, “İYİ Parti genel merkezimizde yaptığım milletvekili aday adaylığı başvurumu müteakip 23 Mart sabahı sosyal medya hesaplarımdan yaptığım duyuruda seçim sürecinde kullanacağım sloganımı Levent Yüksel’in “Tuana” isimli şarkısından esinlenerek ‘Sana söz’ olarak belirlemiştim. Gençlerimiz, yaş almışlarımız, öğrencilerimiz, mezunlarımız, akademisyenlerimiz, öğretmenlerimiz, esnafımız, çiftçimiz, emekçilerimiz, sanayicimiz, basın ve medya mensuplarımız ve adalet mensuplarımız ile Mustafa Kemal Atatürk’ümüz; hepsi benim Tuanam’dır ve burada huzurlarınızda Tuana’ya söz veriyorum; Yine baharlar gelecek ve o ışık, Atatürkümüz’ün ışığı hiç sönmeyecek. Bu yeni ve güzel hikâyede, hep birlikte kazanacağız ve tarih yazacağız. Sizlere söz olsun ki; Başaracağız, başaracağız, başaracağız!” diye konuştu.