İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili, 1. bölge milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu; Torbalı ve Karaburun’da saha çalışması yaptı. Gittiği her ilçe esnaf ziyaretinde bulunan ve hem şehri dernekleriyle bir araya gelen Dervişoğlu, pazar günü Türk demokrasi tarihinin en önemli seçiminin gerçekleşeceğine dikkat çekti.

UCUBE SİSTEM

2018’de yürürlüğü giren ve her geçen gün tek adam rejime dönüşen Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de oylanacağı bir seçimin yapılacağını belirten Dervişoğlu, “Ülkemizde değişim artık zorunluluk haline gelmiş. AK Parti 21 yıldır ülkeyi yönetiyor. Vatandaşın bunlara oy vermemek konusunda çok fazla haklı gerekçesi olduğu artık aşikar. Bu iktidarı sandıkta emekli edeceğiz. Seçimi farkla alacağız. Allah'ın izniyle siyasi akıbetleri görenler de demokrasinin fazileti olan oyun, erdemi olan iradenin karşısında teslim olacaklar. Müjdeyi veriyorum. Kazanıyoruz” dedi.

BU ÜLKEYE İLK ÖNCE DEMOKRASİ GELECEK

İYİ Parti İzmir Milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi farkla kazanacağını, İYİ Parti’nin TBMM’de güçlü bir grupla temsil edileceğini belirterek şunları kaydetti: “Bu süreçte birçok farklı adımlar atmaya çalıştılar. Algı operasyonları yaptılar ama hepsi nafile. 15 Mayıs sabahına bambaşka bir güne uyanacağız. Önce bu ülkeye demokrasi gelecek. 'Lafımızı söylerken başımıza bir şey gelir mi?' diye endişe etmeyeceğiz. Vatandaş bunlara oy vermekten vazgeçti. Vatandaşın iradesi karşısında Allah'ın izniyle diz çökecekler. Tarihi seçimde İzmir tarih yazacak. İlklerin şehri İzmir sandıkta gereğini yapacak. Mücadelemize, haklı arayışımıza güç ve destek vermenizi istiyorum”

CİDDİ BİR KRİZ VAR

İktidarın kötü ekonomi yönetimi nedeniyle tencerelerde yemek kaynamadığını anlatan Dervişoğlu, “Ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor. Bu zaten pazarın halinden belli. 5 yıl öncesine bakarsak ülkemizin ne hale geldiğini net bir şekilde görebiliyoruz. Tenceresini kaynatamayan anneler var. Ciddi bir fukaralık var. Biz yokluğun, parasızlığın ne olduğunu biliyoruz ama bu seferki çok başka. Bu durum sosyal hayatı olumsuz etkiliyor. İnsanlar geleceğe yönelik umutlarını kaybetmiş. İşsizlik almış başını gitmiş. Her hanede eğitimli işsiz bir kardeşimiz var. Kamuoyu araştırmalarında en çok aranan şey adalet. Adaletin olmadığı toplumda bütün müesseseler zedelenir. Girdi maliyetleri yüksekliği nedeniyle çok verimli ovalarda yaşıyor olmamıza rağmen üretim kaybı büyük. Tüm bunlara artık dur deme zamanı geldi. Pazar günü Türk milleti bunlara gerekli dersi verecek.”