Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- İYİ Parti İzmir eski İl Başkanı ve Milletvekili aday adayı Hüsmen Kırkpınar, Ege Telgraf Web TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kırkpınar, İYİ Parti’nin bütün kadrolarıyla, teşkilatıyla, genel merkeziyle ve kendilerine destek veren vatandaşla birlikte 14 Mayıs’a hazır olduğunu söyledi. Türkiye’de birinci parti olma iddiasında olduklarını hatırlatarak açıklamalarda bulunan Kırkpınar, “Yüzüncü yılı aştık, ikinci yüzyılda ‘Yüzyılın seçimi’ olarak gördüğümüz bu seçimde Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı adayının aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de 13’üncü Cumhurbaşkanı olma hedefimiz var. Bunu başaracağız. Artık yeni bir dönem başlayacak. Kendi partimizin içinde de seçimlerden sonraya ertelenmiş bir ilçe ve il kongreleri vardı. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in de aldığı karar ile parti içi eğilim gösterilerek şeffaflıkla bir kongre sürecini başlattık. 10 Ekim 2022’den 4 Aralık 2022’ye kadar bir kongre süreci başlattık. 22 Ocak’ta da il kongremizi yaptık. Bunun ardından parti tüzüğümüzde yer almasına rağmen birinci genel seçimde uygulama şansı bulamadığımız temayül yoklamamızı gerçekleştirdik. Büyük bir demokrasi şöleni havasıyla oylamalar yapıldı. Sonuç olarak; Birinci Bölge’den Grup Başkan Vekilimiz ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu birinci çıktı. İkinci Bölge’den de teşkilatımızın desteği ile ben birinci oldum. Şimdiki süreç artık genel merkezin takdiri. Genel Başkanımız 600 milletvekili içinden yüzde 5’lik bir kontenjan kullanacaktır diye düşünüyorum. Pazar günü aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na verilecek ve ardından da resmen çalışmalara başlayacağız” dedi.

KIRKPINAR’IN ‘İYİKİ’LERİ VE KEŞKESİ…

“Yaklaşık 4,5 yıl il başkanlığı görevi yaptınız. Geçmişe dönüp baktığınızda iyi ki dediğiniz neler var. Bunun yanı sıra ‘Keşke şunu da yapsaydım’ dediğiniz bir şey var mı?” sorusunu yanıtlayan Kırkpınar, şunları aktardı: “Siyaset insan kazanma sanatıdır. Kendi düşüncelerinizi, memleket meselelerine bakışınızı bir başkasına aktarabilmektir. Bu aktarma sonucu da insanlar sizi kabul eder ve destekler. Ancak bir diğer yönü ise beşeri ilişkilerdir; yani teşkilat ve başkan ilişkileridir. Teşkilatlar arası uyum ve koordinasyon çok önemlidir. Göreve geldiğimde ilçelerden istifa edenler olmuştu, 14 civarında bir ilçe başkanımız vardı. Tüm ilçelerimizde teşkilatlanma sürecini tamamladık. Geriye dönüp baktığımda ‘İyi ki bu arkadaşlarla çalışmışım, iyi ki bu büyük mücadele içinde onlarla omuz omuza verip partimizi bu noktaya taşımışım’ diyorum. Kimsenin kalbini kırmadım, kimse de benim kalbimi kırmadı. İnsanın olduğu her yerde bazı problemler de olur. Ancak problem çözerken tarafları dinlemek gerekiyor. Çözüm odaklı yol izlerken tarafların ve kişinin de katkısı olması lazım. Şimdi iyi ki öyle bir tutum sergilemişim diyorum. Hiç kimseye kırılmadım hiç kimseyi de kırmadım. Keşke… Bir hedef koymuştum, ‘Partimize 30 bin üye kazandıracağım’ diye. Keşke o hedefi 50 bin yapsaydım ve öyle görevimi teslim etseydim.” iyi-partili-kirkpinardan-secmene-soz-millete-ragmen-vekillik-yapilmaz

‘ARTIK BİR DEĞİŞİM RÜZGARI BAŞLADI’

İYİ Parti İzmir özelinde de değerlendirmelerde bulunan Kırkpınar, “Artık bir değişim rüzgarı başladı, bunu gittiğim her yerde de görebiliyorum” dedi. Kırkpınar, “Hem İzmir’i hem de de Türkiye’yi konuştuğumuz arkadaşlarımızın bende bıraktığı intiba bu büyük seçime çok güçlü bir şekilde hazırlanıp sahada bütün vatandaşımıza ulaşmak ve onları dinlemek. Ülke yönetimiyle, siyasi partilerimizle ve gelecek yönetimiyle ilgili Millet İttifakı’nın yaptığı yaklaşık 3 bin sayfalık bir çalışma programı var. Bu arada İYİ Parti Genel Merkezi’nin bir uygulaması var; her yaş, her cinsiyet, her gelir grubu coğrafyada oturan insanların beklentilerine nasıl karşılık verecekleri anlatılıyor. Örneğin, 35 yaşındasınız, ev hanımısınız, geliriniz belli. ‘İYİ Parti benim için ne yapacak?’ diye bu uygulamaya girdiğinizde sizin için hazırladığımız programa ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

‘SORUNLARI AŞMAK İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ’

Milletvekili aday adayı olarak eğer seçilirse İzmir’de ne gibi çalışmalar yapmak istediğinden de bahseden İYİ Partili Kırkpınar, “İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri. Ülkemiz yarımada, İzmir’de öyle… Tarım var, sanayi var, turizm var… Yaklaşık 5 milyon insanın yüzde 65’ten fazlası şehir merkezlerinde yaşıyor, geri kalanı da kırsalda. İzmir, çok farklı gelir gruplarına bağlı insanların özgürce yaşadığı bir şehirdir. Hayat tarzlarına da kimsenin karışmasına ne imkan ne de fırsat verir. Bu kentin ülkenin ekonomisine katkısı yüzde 10.7’dir. Fakat İzmir’in ülkeye katkısı karşılığında aldığı yatırım sadece 4.1’dir. Bu gerçekten çok dramatik bir durum. Uzunca bir zamandır ülkeyi yönetenler arasında İzmir cezalandırılıyor… Bu şehirde 60 yıldır oturuyorum, buralıyım, bu doğru bir şey değil. ‘Siz ne yapacaksınız?’ derseniz; bu kentin metropolle beraber üç bölgesinde de yani Bakırçay, Küçük Menderes ve yarımadada çalışacak ve bu bölgeye hizmet edeceğim. Her bölgenin sorunları belli. Metropol, temel altyapı yatırımlarında büyük sıkıntı yaşıyor. İzmir deprem kuşağında da olan bir şehir; o yüzden yerel de genel de bu şehirde yeniden yapılanmayı birinci öncelik haline getirmeli. Bunların haricinde topraktan geçimi olan, hayvancılıkla geçimini sağlayan insanların da bazı beklentileri var. Özellikle endüstrinin merkezi olan Aliağa’da da iş ve işçi sağlığı ile ilgili problemler olduğunu keşfettik. Eğitim sorunlarımız da var. Bu sorunları aşmak için üzerimize ne görev düşüyorsa yerine getireceğiz” dedi.

‘HER ZAMAN MİLLETİMİZİN EMRİNDE OLACAĞIM’

“Bugüne kadar hep sahadaydım, aday gösterilir ve milletvekili olursam da hep sahada olacağım” sözü de veren Kırkpınar, “Biz muhalefet partisiyiz ama duyarlılığımız, millete olan inancımız ve sevgimiz sayesinde bugünlere geldik. Her fırsatta ilçelere gittik, köylere gittik. Kış bitti, yaz geldi; plajlarda bile üye çalışması yaptık. Nasip olur da gider ve milleti temsil noktasında yer alırsam mutlaka bugün ne yapıyorsam o gün de aynısını yaparım. Bugün İzmirli, partili ya da partisiz bana ne kadar rahat ulaşıyorsa o gün de aynı şekilde ulaşacaktır. Millet için yola çıkmış bir insan, milletin teveccühü ile herhangi bir konuma gelmiş bir insana siz hayatınızın sonuna kadar saygı ve sevgi göstermelisiniz. İnsanlar size güvendiği için hem size hem de partinize oy veriyor. Dolayısıyla ‘Ben buraya geldim bundan sonra laylaylom’ durumu mümkün dahi değil. Hiçbir zaman olmamıştır, olamaz da! Siyasette sorumluluk çok önemli bir şeydir. Sorumluluk duygunuz çalışmalarınızda çözüm üretmenizde de çok faydalı oluyor. İl Başkanlığı dönemimde insanların hem belediyelerle hem de merkezi hükümetle yaşadığı problemlerde çözüm köprüsü olmak adına bir birim oluşturduk. Üyelerimiz de bize destek oldu, yol gösterdi ve çok güzel sonuç aldık. Sonuç olarak; millete rağmen vekillik yapılmaz. Her zaman milletimizin emrinde olacağım” açıklamalarında bulundu.

‘OYLARIMIZI KORUMAMIZ GEREKİYOR’

Son olarak, sandık güvenliği noktasında vatandaşa çağrı yapan Kırkpınar, “İzmir’de bin 295 mahallemiz, 10 bin 207 sandığımız var. Yüzde 98’lere varan sandık sorumlusu data bilgimiz var. Ayrıca hukukçularımız da çalışıyor. Teşkilat mensuplarımızla da beraber o gece anamızın ak sütü gibi helal olan oylarımızı koruma altına alma görevimiz var. Bu yüzyılın ilk seçimin hakkımızı korumak, bize verilen oyların yazılmaması ve iptal edilmesi noktasında endişelerimizi giderecek bir çalışma programını ortaya koymamız gerekiyor. Sadece çalışmak yetmez, önemli olan o seçim günü atılacak adımlar ve sonrası” diye konuştu.