Egemen Sayın / EGE TELGRAF- İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı öncesinde bir araya gelerek bayramlaştı. Partinin İzmir İl Başkanlığı binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, milletvekili adayları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

‘BAYRAMIN ANLAMI ÇOK BÜYÜK’

Bayramlaşma töreninde konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan genel seçimler hakkında konuştu. Bezircilioğlu,  “Bayramlar umut demektir. Bayramlar, rutin hayatımızda bize mutluluk veren, ailelerin, dostların, arkadaşların bir araya geldiği, küslerin barıştığı, herkesin kucaklaştığı, uzaktakilerin bir araya geldiği, geleceğe hep beraber umutlu baktığımız günlerdir. Fakat, yarınki bayramın anlamı çok farklı… Geleceğe her zaman baktığımız gibi umutla bakıyoruz ama bir başka umutla bakıyoruz. Bizim için başka bir bayram olacak. 15 Mayıs sabahına umutla bakıyoruz. Yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağımız 15 Mayıs sabahına, gençlerin hayal kurabildiği, adaletin ve liyakatin tesis edildiği, tüm insanlarımızın layık olduğu gibi yaşayacağı Türkiye’yi hayal ediyoruz. Umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz, Türkiye’yi layık olduğu yere taşıyacağız. Sahada olacağız, çalışacağız. Başaracağız, başaracağız, başaracağız” ifadelerini kullandı.

“BAYRAMIN ANA GÜNDEMİ HAYAT PAHALILIĞI”

Ekonomik sıkıntıların bayram sürecine etkisine dikkati çeken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Ümit Özlale de “En büyük problem hayat pahalılığı… Başta, ekonomiyi bilmeyen cahil bir kadro olduğu için Türkiye bayramlara mutsuz, umutsuz çocuğuna harçlık veremeden giriyor. Her ne kadar Sayın Erdoğan, suni gündemler yaratmaya çalışsa da bu bayramın ana gündem konusu hayat pahalılığı… Türkiye’de 7 milyon yoksul çocuk var, bu sayı bazı ülkelerin nüfusundan daha fazla… İYİ Parti iktidarında Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, anne ve babalar çocuklarına harçlık verme derdine düşmeyecek, bireyler ayakları üzerinde durana kadar, devlet onlara şefkatle ve kapsayıcı yaklaşacak. İYİ Parti iktidarında Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını taşıyan herkes eşit olacak, herkesin farklı inançlarına, kimliklerine saygılı olan, AK Parti’nin unutturduğu sosyal devleti inşa edeceğiz” diye konuştu.

ÇIRAY ÇIKIŞI: GÖNÜL BAĞI KOPMUŞ KİMSEYLE İLGİLİ…

Özlale, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve 27. Dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın, İzmir’de gerçekleşen temayül yoklaması üzerinden partiyi hedef alan sözlerinin hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Özlale, “Aytun Bey İzmir milletvekili… Gönül isterdi ki burada olsun, bayramlaşalım, kırgınlıkları unutalım. Ancak gelmedi. Bizden gönül bağı kopmuş kimseyle ilgili olumsuz bir şey söylemiyoruz. Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu partimizden ayrıldı, kimse olumsuz bir şey söylemedi. Geçmişte beraber çalıştığımız hiçbir arkadaşımızla ilgili olumsuz konuşmuyoruz. Partimizden resmi olarak ya da gönül bağı olarak ayrılan kimseyle ilgili bir şey söylemeyeceğiz. Bayramlaşma için bekledik ama gelmedi” ifadelerini kullandı. İYİ Partili Aytun Çıray’ın, partinin oy oranlarını düştüğüne yönelik iddialarının sorulması üzerine ise Özlale, “Oy oranımızı bilmiyoruz ama bunu 23 gün sonra göreceğiz. Tüm iddiaların nasıl asılsız olduğunu göreceğiz” dedi.

“BEKLENENİN ÜSTÜNDE OY ALACAĞIZ”

“Beraber çalıştığımız, aynı davaya inandığımız, halen de meclis çatısı altında bu partinin milletvekili sıfatını taşıyan arkadaşlarımızın, herhangi bir resmi kaynağa dayanmadan İYİ Parti’yi kötü göstermesine üzülüyoruz” sözleriyle devam eden Özlale, “Kızmıyoruz, üzülüyoruz. İYİ Parti, beklenenin çok üstünde oy alacak. Bundan 23 gün sonra, İzmir’den tahminin çok üzerinde vekil çıkarmanın gururunu yaşayarak konuşacağız. İzmir’i Ankara’da en yüksek şekilde temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.