EGE TELGRAF- 14 Mayıs’ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, adaylık tartışması yaşanırken, İzmir’den flaş bir açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olması seçim çalışmalarına hız kazandırdı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN FLAŞ DESTEK

  14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi Kılıçdaroğlu’na sürpriz bir destek geldi. 2009-2010 yılları arasında AK Parti İzmir İl Başkanlığı yapan Ömür Kabak, Kılıçdaroğlu’nun süreçte attığı adımları överek, "Türkiye'den 20.000 km uzakta "Tarih Değiştirme Hattı" üstünde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘Millet İttifakı’ adayı olduğunu öğrenince Pasifik üstünde nefis bir Gökkuşağı oluştu. HDP ziyareti haberi ile ‘Millet’ adayı olunca bulutlar bile renklendi. Barış ve Demokrasi bu kadar güzel" mesajını paylaştı. İzmir’de AK Partili isimden Kılıçdaroğlu’na flaş destek! https://www.egetelgraf.com/izmirde-ak-partili-isimden-flas-kilicdaroglu-destegi/

ÖMÜR KABAK KİMDİR?

AK Parti İzmir'de 20 Haziran 2009 tarihinde yapılan İl Kongresi'nde Genel Merkez'in aday göstermesiyle il başkanı adayı olarak seçime giren ve kazanan Ömür Kabak, 2010 yılının aralık ayında görevinden istifa etmişti. O dönemde yapılan referandum öncesi “İzmir'de ‘hayır’ oyları ‘evet’ oylarından fazla çıkarsa görevimden istifa ederim” diyen Kabak, sonucu alınca Genel Merkez'e istifa dilekçesini sunmuş ama kendisine ‘görevine devam et’ denilmişti. Parti içi muhaliflerin şikayeti üzerine bir süre müfettişlerle sorun yaşayan Kabak, referandum sonrası gerçekleştirilen il başkanları toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilmişti. Bunun ardından da İl Başkan Yardımcısı Ayşe Yüreklitürk, kendisini Başbakan Erdoğan'a şikayet etmiş, Kabak'ın eski mesleği gereği partiyi hakim gibi yönettiğini, ilçe başkanlarının milletvekilleriyle bile diyalog kurmasına izin vermediğini, referandumda partinin çalışmadığını, sandıklara hakim olunamadığını iddia etmişti.