Egemen SAYIN-EGE TELGRAF- İzmir'de, remi olmayan kesin sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için kurulan 9 bin 877 sandığın tamamı açıldı.  İzmir'de en fazla oyu CHP aldı. 1 milyon 260 bin 383 oy ile oyların yüzde 41.17'sini alarak birinci parti oldu.

CHP’DEN 3 KADIN LİSTEYE TBMM’YE GİTTİ

CHP, İzmir birinci bölgeden 7, ikinci bölgeden 7 olmak üzere 14 milletvekilini çıkardı.  CHP geçtiğimiz dönemde sadece Selin Sayek Böke ve Sevda Erdan Kılıç’ı TBMM’ye gönderdi.  Bu dönem ise listede üç isim yer aldı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesinin ardından, bazı isimler CHP listelerinden seçime girmişti. Bu kapsamda Seda Kaya Ösen CHP’den Milletvekili oldu. Sevda Erdan Kılıç ile Gökçe Gökçen de İzmir’den TBMM’ye gidecek.

AK PARTİ ARTIRDI

AK Parti’de ise listede artış göze çarptı. İzmir’de 27. Dönemde sadece Ceyda Bölünmez Çankırı’yı TBMM’ye gönderen AK Parti, bu dönem bu sayıyı ikiye çıkardı. Gazeteci Şebnem Bursalı da Milletvekili seçildi. Geçtiğimiz dönem Serpil Kemalbay’ı gönderen HDP, bu dönem Yeşiller ve Sol Parti çatısı altına girdi. Yeşiller ve  Sol Parti Burcugül Çubuk’u vekil çıkardı.  İYİ Parti ve MHP’den geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu 28. Dönemde de vekil çıkaramadı.