Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 7 proje kapsamında yapacağı 47 bin 970 konutun temel atma ve tanıtım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında deprem bölgesindeki vatandaşlara konut yapacaklarını ve bir kuruş almayacaklarını söyledi.

“Sözümüzün arkasında duracağız”

Kılıçdaroğlu, konut sorununu çözeceklerini ancak önceliğin deprem bölgesi olduğunu belirterek, “Konutunu evini dükkanını yapacağız kendisine teslim edeceğiz bir kuruş almayacağız, sonra o vatandaşla oturup helalleşeceğiz. Bunu söylediğimde parayı nerden bulacaksınız diye laflar geliyor, hiç merak etmeyin bu kardeşiniz yıllarını maliyeye harcadı. Bir söz verdiysek o sözün arkasında duracağız ve bu vaadi yapacağız. Bütün deprem bölgesindekiler duysun sözümüzü tutuacağız” dedi.

“Tefeciler gelmeyecek buraya”

Kılıçdaroğlu, yurt dışındaki paraların Türkiye’ye getirilmesi konusunda da iddialı konuştu. “300 milyar dolar alacakmış nasıl alacakmış diyor. Temiz para helal para, tefeciler gelmeyecek buraya. Gelecekler helalinden yatırım yapacaklar. Söz verdik yapacağız. Alışmışlar tefecilere para vermeye sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, hangi bankalara kaç kuruş yatırdıklarını bildiğini de söyleyerek, “Tamamını söke söke alıp buraya getireceğiz” ifadelerini kullandı.