Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- İYİ Parti İzmir İkinci Bölge Birinci Sıra Milletvekili Adayı Hüsmen Kırkpınar, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 14 Mayıs’a artık sayılı gün ve saatler kaldığını belirten Kırkpınar, “İnşallah huzur içinde bir seçim yaparız” dedi. Kırkpınar ayrıca, kent siyasetine ilişkin de açıklamalar yaptı. “İzmir’de İYİ Parti’nin listelerinin bir özelliği var. Kontenjanlar da dahil olmak üzere listelerimizde hep İzmirli adaylar var” mesajıyla açıklamalarına başlayan Kırkpınar, “Hem ana muhalefet hem iktidar partisinin hem de diğer partilerin listesine baktığınızda bunu göremiyorsunuz. Demokratik, şeffaf bir ön seçim ardından da İzmirli insanların yer alması partinin kuruluş felsefesine çok uygun. Bununla birlikte teşkilatları da memnun edecek bir sonuç ortaya çıktı. Çalışmalarımızı sürüyor. 14 Mayıs’ta sandığa gitmek ve 15 Mayıs’ta en iyi sonuçla partimizi hem İzmir’de hem de Türkiye’de görmek istiyoruz” dedi.

‘KİŞİSEL OLARAK DA PARTİM ADINA DA ÇOK MUTLU OLDUM’

14 Mayıs’a giden süreçte yurt dışında ikamet eden seçmenler de bulundukları şehirlerde sandık başına giderek oy kullandı. İYİ Partili Kırkpınar’a Yunanistan’ın Atina kentinden ve Makedonya’dan gelen destek mesajları da kamuoyuna yansıdı. Konu hakkında da açıklamalarda bulunan Kırkpınar, “Bu insan hayatında çok rastlanacak bir şey değil. Emek emek mücadele ediyorsunuz; bu siyaset ya da başka bir alanda da olabilir. Ancak bu tip sinyaller sizin enerjinizi sinerjiye çeviriyor. Demek ki biz doğru bir şey yapmışız, doğru yolda ilerliyoruz. İnsanlarımız da bizi iyi algılıyorlar. Kişisel olarak mutlu oldum ama partim adına daha çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.

‘ÜRETİCİMİZ ÇARESİZ KALDI’

İkinci Bölge Birinci Sıra Milletvekili Adayı olarak saha gözlemlerini de paylaşan Kırkpınar, şu açıklamalarda bulundu: “Bir seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Nihayetinde millet iradesine başvuru, cumhuriyetin kazanımı olarak demokrasiye geçiş ve ülke yönetimiyle ilgili fikirlerin ortaya konulması söz konusu. Biz alanda bu noktada çok büyük destek görüyoruz. İzmir iki seçim bölgesine ayrılmış durumda, ben ikinci bölge adayıyım, ilçe sayımız çok fazla. Bütün ilçeleri dolaşmak istediğinizde bir uçtan diğerine mesafe 330 kilometre. Tarım, hayvancılık ve sanayi ilçemizde yoğun. Özellikle hayvancılık ve süt yetiştirmede sorunlar var. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi insanlar burada da hayatlarından memnun değil, bir mutsuzluk var. Tarım dünyanın her yerinde desteklenir. En güçlü devlet olarak bilinen Amerika bile tarımı teşviksiz bırakmıyor. Bizde de milli gelirin yüzde 1.5’u tarım alanında çalışan insanları desteklemek için ayrılmıştır. Ekonomik kriz ve salgın döneminde üreticimiz çaresiz kaldı. Özür dileyerek söylüyorum ki bu durum ekonomik politikaların saçmalığından kaynaklandı. Gübre, tohum, elektrik, su gibi girdi maliyetlerinde bırakın aydan ayayı üreticiler haftadan haftaya zamlarla karşılaştı. Et fiyatları aldı başını gidiyor. Türkiye’de ne yazık ki bu anlamda mutsuz bir toplum var. Bundan kurtulmak için içlerinde tuttukları umutla inşallah 15 Mayıs’ta bir dönemin kapandığına hep birlikte şahit olacağız.”

“ATATÜRKÇÜYÜZ, DEMOKRATIZ, CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE BAĞLIYIZ”

“Sahada hiç olumsuz bir durumla karşılaştınız mı?” sorusunu da yanıtlayan Kırkpınar, “Siyaset dinamik bir iştir, alanda kiminle nasıl karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Genel Başkanımız Meral Akşener, Türkiye siyasetine iyi bir dil ve iyi bir anlayış üslubu kazandırdı. Hiçbir yerde İYİ Parti Milletvekili Adayı olarak olumsuz bir şey duymadım. Bu ülkeyi 21 yıldır yönetenler başka işlerle uğraştıkları için zaman zaman ‘Neredeydiniz bir daha mı aday oldunuz’ gibi serzenişlerle karşılaştıklarını duyduk. Özellikle AK Parti seçmen kitlesinden bir serzeniş olduğunu duyduk. Özellikle Karşıyaka gibi aydın kesimlerde İYİ Parti’ye karşı ufak bir kıpırtı var, bu kıpırtı da bize doğru; hoşuma gitti, sevindim. Biz merkez partiyiz, Atatürkçüyüz, demokratız, cumhuriyetin değerlerine bağlıyız. Ben İzmir’de başarılı bir sonuç elde edeceğimiz iddiasındayım. Yaklaşık 4 yıl 3 ay il başkanlığı yaptım. Olumlu anlamda beklenmedik bir sonuç alacağız. İzmirli’nin tutarlı duruşu vardır; bakar bakar bekler, oyunu verir, geçer gider. Hem üye sayısında hem de oy oranında artış olacaktır. 21 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı ve Cumhur İttifakı bileşenlerinin bu ülkeye verebileceği fazla bir şey kalmadı. Sadece kalan şey vaatleri. Artık Türkiye’de yaşayan seçmenin yüzde kaçı bu vaatlere inanır, bilmiyorum. Ancak hayat her geçen gün çekilmez hale geldiyse 14 Mayıs’ta kurulacak sandıklardan sonra herkes 15 Mayıs’ta güneşli bir sabaha uyanacaktır. Az kaldı” diye konuştu.