Yağmur DAŞTAN/EGE TELGRAF- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ikinci tur seçimlerine günler kala çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şahin, Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi ve Ümit Özdağ’ın Millet İttifakı’nı desteklemesi hakkında yorumlarını aktardı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, son düzlüğe girdiğimiz ikinci tur seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İkinci tur seçimleriyle ilgili umutlu oldukları mesajını veren Şahin, seçim dönemindeki son gelişmeleri yorumladı. Seçim tarihinde hiç görmedikleri kadar algı operasyonları ile seçime girdiklerini aktaran Şahin, “O kadar büyük algı operasyonları yaptılar ki, CHP yüzde 35 İYİ Parti yüzde 16 PKK’nın partisi yüzde 13’tü. Her şeyi alıyorlardı, bakanlıkları veriyorlardı. Şimdi bakan yardımcılıklarını dahi paylaşıyorlar. Cumhurbaşkanlığı atamalarıyla 9 bin koltuğu yenileriyle değiştireceklerdi. Böyle bir algı operasyonu içerisine girdiler. Türkiye’nin hiç görmediği kadar Amerika, FETÖ destekli bir seçime girdik. Bunlar Türk milletini yanıltacaklarını sandılar. Cumhur ittifakı başarılı bir sonuç aldı. Onlar şok oldu. Şimdi de bakan yardımcılıkları dağıtmaya çalışıyorlar ama vatandaşlar buna kanmaz. Bunun karşılığını da seçimlerde gördük. Herkes alacağını aldı. Üç gün sonraki seçimde de farklı bir sonuç ortaya çıkmadı. Açık bir şekilde Meclis’te Cumhur ittifakı temsili aldı. Tahmin ediyorum, yüzde 60 turu alacağız” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ’

Bu süreçte Tayyip Erdoğan’a tek adama olduğunu, seçimin tek adam rejimiyle hileyle dönüşeceğini vurgulayan bir kitlenin olduğunu belirten Şahin, “Sonrasında ‘tek adam rejiminde seçim yapılamaz. Adam tek adam değil’ diyorlar. Avrupa’da gördüğümüz demokrasi bilmem nelerin Fransa’da yüzde 53 seçilmiş. Türkiye’nin yarısını almamış bir adam, dünyaya demokrasi dersleri veriyorlar. Türk milletinin yüzde 88 sandığa giderek tarafını belli etti. Dünyaya bir demokrasi dersi verdi” diye konuştu. mhp-izmir-il-baskani-veysel-sahin

‘TEHDİTLERLE ADAYLIKTAN ÇEKTİLER’

Ümit Özdağ ve diğer isimlerin Kılıçdaroğlu’nu desteklemesiyle ilgili açıklamada bulunan Şahin, ‘Ne alıyorlar da Kılıçdaroğlu’nu destekleyecekler. Alınıp satışın olduğu yerde bizim söz söylememiz doğru değil. Genel Başkan Bahçeli’nin ne kadar doğru işler yaptığı ortaya çıktı. Ben bunu doğru bulmuyorum. Türkiye’de CHP zihniyetinin bir özelliği var. ‘Gel bakayım Muharrem’ dedikleri adama parti kurdu diye antidemokratik uygulamalarla, şantaj, tehditlerle adaylıktan çektiler. Gerekçeleri, CHP‘den ayrılan birinin CHP’ye karşı bir çalışma yapamayacağıdır. Bunlardan Allah korudu. Allah korudu ki, bize yarın diyecekler, ‘Bu partilerden tamamı CHP’den türedi. Kimse CHP’ye karşı bir parti kuramaz’ derler. Biz buna karşı ülkücüyüm diyen insanların başka yerde siyaset yapamaz mı diyeceğiz. Öyle piyasada laf söyleyenlerin tamamı ülkücülük konuşuyorlar. Ekmek yediği, su içtiği, adam oldukları yerden çıkıp, sonra bize karşı çıkarken CHP’ye makul davranıyor” açıklamalarında bulundu.

‘DOMATES VE SOĞANDAN DAHA ÖNEMLİ’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesaplarından farklı konu başlıkları hakkında yaptığı açıklamalar hakkında görüşlerini ileten Şahin, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı kazanma adına, yelpazenin olmadığı bir söylem olmadı. Sosyal demokrat, solcu, Alevilik… Sanki biz ona Alevi mi, değil mi diye sorduk. Biz kimseye dinini, mezhebini sormadık. Bu bizi ilgilendirmez. Biz Türk milliyetiyiz. Büyük Türk milleti çınarı altında herkes yaşar. ‘Cumhurbaşkanı olacağım’ diye ‘ben Alevi’yim demesi doğru bulmadık. Şimdi de ‘ben ülkücüyüm’ diyor. Henüz birkaç kılıf kaldı, bunlara da girecek. İnsanlar iki yüzlülük yaparsa, buraya, oraya yılışırsam, büyük puan kazanacağım, milletin beni anlamayacağını düşünüyorlar. Milletin aklıyla oynuyorlar. Bu ayıp, yazıktır. Utanın diyorum. Bunu milletimiz yemez. Milletimize çok çirkin geliyor. Kavala, PKK’nın başındaki adamla ilgili söylediğin 1 ay önceki sözler duruyor. Bunları nereye koyacağız. ‘Bu haftada milliyetçilik rüzgarı olsun’ diyor. Türkler, dıştan gelen saldırılara karşı bir refleks geliştirdi. Türkiye, dışardan gelen tehditlerin domates ve soğandan daha önemli olduğunu değerlendirdi. Bütün çalışmalarını da buna göre yapıyorlar. Türkiye, kendi güvenliğini korumak için 10 tane hamle yaptı” diye konuştu.

‘ALGI POERASYONU İLE KAZANACAKLARINA İNANIYORLAR’

CHP’nin başlattığı Siyah Çelenk protesto ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, “CHP yaptıkları algı operasyonlarıyla kazanacaklarını inanıyorlardı. Bir hafta İl başkanını Cumhuriyet meydanına çağırıp, dostluk mesajı verdi. Bir hafta kaybedeceklerini anlayan CHP ortamı germek üzere yaptığı çalışmalardan başka bir şey değil. Türk milleti böyle bir suni gerginliğini alacak bir şey değil. İnsanlarımız neden yapıldığını inanıyor. Ben böyle bir gerginlik olacağına inanmıyorum. Kimsenin haddine değil, bu ülkenin kararlarına ket vurmak ve baskı kurmak” ifadelerini kullandı.

‘SUÇ BENDEDİR’

İzmir’de alınan oy oranı ile ilgili özeleştiride bulunan Şahin, “MHP olarak tam üç yıldır, sahada çalışma içeresindeydik. Tüm Türkiye’de illeri, ilçeleri gezdik. Biz de koordineli bir şeklide çalışma yürüttük. Teşkilatlarımız, ilçelerimiz, taraftarımız, ülküdaşlarımızın tamamı çalışmalarını yaptı. İzmir, İstanbul ve Kıyı Ege bölgesinde MHP düşündüğümüz hedeflediğimiz oyu alamadık. Nedenini kimseden aramadım. 28 adayımızla geldi, hepsi birbirinden değerliydi. İyi bir çalışma yürüttük. Ben il başkanıyım. Şundan dolayı diyemeyeceğim. Biz çalıştık, ama kendimizi düzgün ifade edemedik. Kimsede suç bulmuyorum. Bu suç tamamen bendedir. Bu benim sorumluluğumdadır. Bu çalışmaları ben yönettim. Demek ki düzgün ifade edemedik” ifadelerini kullandı. 3,2 oranında oy alacaklarına inandığını dile getiren Şahin, “Son hafta değişik bir rüzgar esti, böyle bir sonuç gelişti. Vatandaşımıza darılacak halimiz yok. Her işte bir hayır vardır diyoruz. Biz Türk milliyetçiyiz, dava adamıyız. İnsanımıza hizmet etmek şiarımız, yaşam biçimimizdir. Çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ÖNEMLİ İŞLER YAPACAĞI ÜLKE OLSUN’

Önümüzdeki sene yapılacak olan yerel seçim ile ilgili dileklerini de ifade eden Şahin, “İnşallah, Allah’tan isteğim, İzmir bu Rum severlerden Pogosculardan kurtulsun. Üç gün sonraki seçimlerde de gariplerin gözüne baktığı bir ülke olma yolunda önemli işler yapacağı bir ülke olsun” açıklamalarında bulundu.