Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Türkiye dün sandık başına gitti, yeni dönemde görev yapacak cumhurbaşkanını ve 28’inci dönem milletvekili adaylarını belirlemek için oy kullandı. Kesin sonuçlar henüz açıklanmazken, İzmir’i gelecek dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) temsil edecek olan isimler de belirlenmeye başladı. Daha önceki seçimde birinci ve ikinci bölgeden birer milletvekili çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir, bu dönemde birinci bölgeden milletvekili çıkaramadı. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, süreçle ilgili Ege Telgraf’a açıklamalarda bulundu.

“EN AZ YÜZDE 58 İLE GELİR”

“Medyada olanı değil bekledikleri sonucu pompaladılar. Bunun yalan olduğu, yanıltma olduğu görüldü” sözleriyle açıklamalarına başlayan Şahin, “CHP’nin oyu yüzde 22, o yanındaki 3,5 partinin toplam oyu 3, PKK’nın oyu 8, İP’in (İYİ Parti) oyu 9. Ediyor 43, o da aldı 43. Olay bundan ibaret. CHP’nin ‘Geliyorum, geldim; kapını bacanı çalıyorum’ sözlerin tamamı yüzde 22’lik bir partinin 9 kişi toplayarak söylediği söylemlerden ibaretti, hikayeydi. Bunların hikaye olduğu dün anlaşıldı. Cumhur İttifakı şu anki açılan sandıklara göre 49.4 oy ile Türkiye’nin çok büyük bir bölümünün oyunu almış durumda. Biz açılan sandıklarla birlikte 50 artı 1’e ulaşacağımızı düşünüyoruz. Şayet 50 artı 1’e ulaşmaz velev ki 49.95’e kalırsa seçimler, yenilendiğinde de eminiz ki halk kendisinin 4 ila 5 aydır algı operasyonu altında olduğunu gördü ve anladı. Bunun cezasını 15 gün sonra kurulacak sandıkta verecektir. En az yüzde 58 ile Cumhur İttifakı gelir. Çünkü bunların içinde yanıltılan bir vatandaşımızın cezalandırması da olacak” ifadelerini kullandı.

‘BİR VEKİL KAYBETTİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜM’

İzmir’deki tabloyu da değerlendiren Başkan Şahin, “İki milletvekilimiz vardı, birini kaybettik, çıkaramadık. Bundan dolayı üzgünüm” dedi. MHP’nin İzmir’de vekil sayısının düşme nedeninin sorulması üzerine ise Şahin, “Biz kendimizi İzmir halkına doğru ifade edemedik diye düşünüyorum. Kimsede suç arayacak, kimseyi suçlayacak halim yok. Ben il başkanıyım, bunun sorumlusu benim. Kendimizi iyi ifade edemedik olarak görüyorum. Bundan sonraki süreçte kendimizi daha iyi ifade edeceğiz” diye konuştu.