Yağmur Daştan / EGE TELGRAF -Türkiye seçim sürecine giderken partilerde de hazırlık çalışmaları sürüyor. Aday adaylığı için belirlenen istifa süresi dün dolarken, süreçte milletvekili olarak TBMM’ye gitmek isteyenler başvurularını ilgili partilere teslim ediyor. Aday adaylığı açısından bereketli bir süreç yaşadıklarını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, partisindeki gelişmeleri anlattı. Şahin, bu dönemde görevine devam edeceğini de belirterek ‘Aday olmayacağım’ dedi.

‘YOĞUN KATILIM VAR’

“Partimize yoğun bir müracaat var” sözleriyle açıklamalarda bulunan Şahin, “Salı gününe kadar devam edecek olan başvuru süremizce aday adaylarıyla görüşüyoruz. salı günü aday adayları müracaatları belli olacak, Çarşamba gününden itibaren de bu arkadaşlarımız sahaya çıkacak. Şu ana kadar başvuru sayısı 100’e yaklaştı, çok sayıda başvuru var” ifadelerini kullandı.

GÜN İÇİNDE BELİRLENECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Salahattin Şahin, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmişti. Onun yerine gelecek ismin henüz belli olmadığını ancak gün içinde bunun için de çalışma yapacaklarını belirten İl Başkanı Veysel Şahin, “Şimdi konumuz o” diye konuştu. Şu anda Salahattin Şahin haricinde Meclis’te yer alan meclis üyeleri ise; Cüneyt Umutlu, Serkan Acar, Hakan Şimşek, Eda Kılıç, Nafiz Kükler, Turgut Pınar.