Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ve 28’inci dönem Milletvekili Adayı Tamer Osmanağaoğlu, İzmir’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Osmanağaoğlu, ¨Yoğun gayretimizle İzmir’den 3 artı 2 5 milletvekili hedefliyoruz. Allah utandırmasın, inşallah İzmir’den büyük bir başarı ile çıkarız¨ diye konuştu. Konuşmasında 14 Mayıs öncesi müjde vermek istediğini belirterek başlayan Osmanağaoğlu, ¨14 Mayıs’ta çift başlı kartalın haçlı zihniyetine karşı zafer olacaktır. Türk asrının hemen öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayağındaki prangalardan kurtulacaktır. Asaletin, cesaretin, azmin asil karakterini oluşturduğu İzmirli seçmen de engin ferasetiyle tercihlerini belirleyecektir. Bir yandan sessiz taarruzlarla, kirli kumpas ve finansal tetikçilerle uğraşırken bir yandan bağımsız mücadelesi uğruna verilen atılımlar Cumhur İttifakı tarafından hayata geçirilmektedir. Terörle mücadelenin başarıya ulaşmasıyla hayal kırıklığına uğrayan ittifak karşımızda durmaktadır. Her şey milletimizin gözü önünde yaşamaktadır. İhtişamı ile gözümü parlatan TCG Anadolu gemisi, Samsun’a çıkan Bandırma Vapuru nasıl bir inanç verdiği gibi bize de inanç aşılamıştır. TCG Anadolu’nu bir bombaya bakar gibi kim nasıl küçümser, emsali umursamayan Kızıl Elma’dan kim rahatsız olur? Seçime mi gidiyoruz savaşa mı belli değil. Ortada bir mucize vardır, bu mucizenin adı da Türk mucizesidir. Türk asrının aydınlık şafağı sökmek üzeredir. Enerji alanındaki gelişmeler ve müjdeler de önümüzdeki asra Türk mührünü vuracağımıza olan inancımızı kuvvetlendirmektedir. Onlarca yıllık hayallerden biri olan TOGG’u hayata geçirmek için adım atıldığında ‘Hayata geçiremezsiniz, satamazsınız’ diyen on binlerce vatandaşın talebine karşılık ‘Aslında gemilerle getiriliyor’ diyen utanç verici bir ittifakla karşı karşıyayız. İzmir, FETÖ’ye kalemşörlük yapıp Kemalizm’i ‘ırkçılık’ olarak tanımlayanlara itibar etmeyecektir. İzmirli de bu hakarete gerekli karşılığı verecektir¨ dedi.

‘İZMİRLİLERİN TERCİHİ ATATÜRK ÇİZGİSİNDEDİR’

¨Biliyoruz ki Atatürk düşmanlarının İzmir’de bir karşılığı olmamıştır¨ sözleriyle açıklamalarını sürdüren MHP’li Osmanağaoğlu, şunları aktardı: ¨İzmir Atatürkçülüğü ön planda tutmuştur; Atatürk milliyetçiliği olmazsa olmazımızdır. İzmirli hemşerimiz gerekli tokadı sandıkta atacaktır. İzmir iradesine ipotek koyduramayacaklardır. İzmir sandığa tıpış tıpış değil; gümbür gümbür gidecek ve hesabını soracaktır. Yanlış hesap bu sefer Bağdat’tan değil, İzmir’den dönecektir. Sokaklarda gördüğüm bir slogan var ‘İzmir’in hakkını alacağız’ diye. İzmirlinin hak ettiği hakkı gasp etmeyin, İzmirlinin hakkını İzmirliye verin. Allah’ın izni ve takdiriyle. Cumhur İttifakı İzmir’den galibiyetle çıkacaktır. Kılıçdaroğlu yenilgiye uğrayacaktır. Kandil’den gelen talimatlara kendisini kaptıranlar zemheriye uğrayacaktır. Seçim bellidir, seçim İzmirlilerindir. Atatürk’ün izinde olan İzmirlilerin tercihi Atatürk’ün çizgisindedir. Gazi Mustafa Kemal’in değerlerini yaşatmak için mücadele eden MHP’ye desteğin tam olacağından hiçbir şüphemiz yoktur. MHP İzmir’de tarihi bir oy alacaktır. Bizlerin de gayretli çalışması mutlaka görülecektir. Birçok noktada söylediğim ve konuşmaktan geri durmadığım bir mesela var, Amerika, Fransa’nın bin yıl öncesinin Haçlı zihniyetini devam ettirdiğini görmekteyiz. Bu zihniyeti devam ettiren malum muhalefet yenilmeye mahkum olacaktır.¨

‘PROVOKASYONLARA KAPILMAYIN’

İzmir’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen arbedelerin sorulması üzerine Osmanağaoğlu, ¨Provokasyonlara kapılmayın¨ çağrısı yaptı. Osmanağaoğlu, ¨Provokasyonları tasvip etmek doğru değil. Türkiye demokratik Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bu tür provokasyonlara pabuç bırakmamıştır bundan sonra da bırakmayacak. Herkes demokratik hakkını kullanmak için sandığa gidecektir ve oyunu kullanacaktır¨ dedi.

‘ANKETÇİLERİN DEĞERLENDİRMESİNE İTİBAR ETMİYORUZ’

Anket şirketlerinin verilerinin hatırlatılması ve MHP’nin İzmir’de beklediği oy oranının sorulması üzerine Osmanağaoğlu, ¨15 Mayıs’tan sonra Türk asrının yükselişi başlayacaktır. İzmir’den MHP tarihi bir oy alacaktır. Ben çok ciddi bir oy alacağımızı düşünüyorum. 35 gündür binlerce eli sıkıyoruz, elinizi sıktığınız insanın size ne kadar yakın olup olmadığını biz hissediyorsunuz. Anketçilerin şimdiye kadar değerlendirmesine itibar etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. 2018’de anketler bizi çok düşük gösteriyordu, yüzde 5 gösterirken biz 11.9 oy alarak gerekli cevabı vermiştir. Yoğun gayretimizle İzmir’den 3 artı 2 5 milletvekili hedefliyoruz. Allah utandırmasın, inşallah İzmir’den büyük bir başarı ile çıkarız¨ açıklamalarında bulundu.

YEREL YÖNETİMLERİ DE ELEŞTİRDİ

Geçtiğimiz günlerde ¨Keşke İzmir’i Serkan Acar gibi yönetseler¨ sözlerinin hatırlatılması üzerine de Osmanoğlu, ¨Ben İzmir’deki yönetimden memnun değilim. Bunlar depreme evlerini yapacağını söylerken Türkiye Cumhuriyeti Devleti 5 bin 384 konut yaparak teslim etti. Ben her gün Bayraklı’da onların içinden geçerek evime gidiyorum. İzmir depreminden 30 ay geçmesine rağmen hasarlı olan İzmir Büyükşehir Belediye binasının enkazını kaldıramayan bir belediyeden bu hizmetleri beklemek de yanlış olur. Aliağa’da 100 günde bir alt geçit yaptılar. Muazzam bir proje. Bu projeleri gerçekleştiren insanların İzmir’e hizmet etmese bence herkesin hayalidir. İzmir’de çalışmaya devam edeceğiz. Ben imanım gibi inanıyorum ki biz İzmir’de bunu başaracağız¨ diye konuştu.