Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Adayı Salahattin Şahin, Ege Telgraf Web TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Seçim çalışmalarını anlatan Şahin, İzmirliler’den MHP’ye çok büyük teveccüh olduğunu söyledi. “İzmir CHP’nin kalesi değil” mesajı veren Şahin, bu dönem CHP’nin kentteki oy oranlarının ve milletvekili sayılarının azaldığına dikkati çekti. Şahin ayrıca, kent siyasetinde zaman zaman gündem olan ‘ithal aday’ söylemleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. MHP İzmir milletvekili adayları olarak saha çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek açıklamalarına başlayan Şahin, “İnsanların ilgisi son dönemlere doğru daha da yoğunlaştı. Gördük ki İzmirliler kararını verdi, süre yaklaştıkça da kararsız seçmen sayısının minimuma indiğini gözlemliyoruz. Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de bir miting yaptı. Miting bir hayli kalabalıktı, beklenen ilgiyi gördüğünü söyleyebiliriz. İzmir CHP’nin kalesi falan değil, böyle bir şey yok. Yerelde son dönemde CHP kazandı. Ancak İzmirli’nin bu durumu değiştireceğine inanıyorum. Yerel yönetimler İzmir’de çok yetersiz. Önümüzde bir genel seçim var, genel seçim yerel seçimin de işaret edecek. İzmir hiç kimseye mecbur da değil, mahkum da değil. İzmir model bir kent, güzel bir kent. İnsanları daha bilinçli, daha farklı. Biz İzmir’e ve İzmirliye hizmet etmek için yola çıktık.” diye konuştu.

‘MHP BEKLENMEDİK ŞEKİLDE VEKİL SAYISINI ARTIRACAK’

“Bu dönemde İzmir’de ‘arka sıradakiler’ mesajı çok verildi ancak bu alanlara ulaşan, dokunan çok az” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Şahin, “Üzülerek söylüyorum ki hizmetler noktasında yapılan hiçbir şey yok. Cumhur İttifakı’nın temsilcileri her gün sahadalar, her yerdeler. Seçimden önce de aynıydı şimdi de aynı. Vatandaşımız da bu gözlemi yapıyor. Yerele hizmet etmeyen genele nasıl hizmet edecek? Geçen dönem İzmir’i Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) MHP’li iki milletvekilimiz temsil etti. Sayının bu dönemde çok daha artacağını düşünüyorum. Bu genel seçim bir başlangıç olacak. CHP’nin bu seçimde milletvekili sayısı da oy oranı da düşecek. Özellikle MHP beklenmedik bir şekilde milletvekili sayısını artıracak. AK Parti de vekil sayısını artıracak. Çünkü çare Cumhur İttifakı çare MHP!” dedi.

İTHAL ADAY ÇIKIŞI: HER ŞEYİN BİR AHLAKI VAR!

Kentte zaman zaman bazı partilerin eleştiri odağına oturduğu ‘ithal aday’ tartışmalarını da değerlendiren Şahin, “Bu dengeyi iyi sağlamak lazım. Diğer partilerde ithal aday durumu had safhada var. Buna karşın MHP İzmir’in adaylarının hepsi İzmirli, İzmir’in çocuğu… İzmir’i bilen, İzmirli ilgili projeler üretebilecek kapasitede olan adaylarımız var. İthal aday ölçüsünü kaçırmamak lazım. Bu nedenle kırılıp dökülen insanlar da oluyor. Belli sözler veriliyor, istifa ettiriliyor ama sonra listenin hiçbir yerinde olmuyor. Bu doğru bir yöntem değil. Kırıp dökmek, görevinden ayrılmasına neden olmak normal değil. Her şeyin bir ahlakı var; ticari ahlak, siyasi ahlak… Önce insan olmalıyız. Partinin kurumsallığını doğru temsil etmeliyiz. Bu partinin kendi sorunu ama biz de partiyiz onlar da parti. İnsanları kırıp dökmeden yola çıkmalı, ithal aday dengesini iyi sağlamalılar” diye konuştu.

‘GÜÇLÜ TEŞKİLATA VE GÜÇLÜ İLÇELERE SAHİBİZ’

Son olarak, “Bugüne kadar İzmir’de ne bize kapısını kapatan ne de elini uzatmayan biriyle karşılaştık” mesajı da veren Şahin, “Genel merkezimiz ve MHP İzmir İl Başkanlığımız uzun süredir saha programları hazırlıyor. Hep ‘Güçlü teşkilat güçlü ilçelerden geçer’ denir. Allah’ın izni ile güçlü teşkilata ve güçlü ilçelere sahibiz. Esas çalışma zaten sadece seçim döneminde yapılan değildir. Bir tohum ekildi şimdi hasadını yapıyoruz. Adayımız belli kararımız net. Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan. MHP’nin de İzmir’de vekil sayısının artması gerekiyor. Bugüne kadar hangi partiye oy vermişse versin, İzmirlilerin bu seçimde Cumhurbaşkanlığı’nda Recep Tayyip Erdoğan’a, milletvekilliğinde ise MHP’ye oy vermelerini talep ediyoruz. Milliyetçi iradenin tek temsilcisi, Türkiye’nin direnci MHP’dir. Vatan, devlet, birlik ve beraberlik söz konusu olduğunda MHP bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da değil elini, gövdesini taşın altına koyacaktır” ifadelerini kullandı.