Yağmur Daştan / EGE TELGRAF- Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu oldu. Buna göre; ikinci turda daha önceki seçimlerde çokça tartışılan “CHP ve PKK iş birliği yapıyor” söylemlerine karşı AK Parti’ye Hüda Par üzerinden yükleneceği düşünülen Millet İttifakı’nın bu süreçte milliyetçi seçmeni kazanma yönünde de çalışma yapacağı ifade ediliyor.

‘MİLLİYETÇİ SEÇMEN ONLARIN SÖYLEDİĞİNİ YUTMAZ’

Millet İttifakı’nın milliyetçilere yönelik çalışma yapacağı söylemlerini değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, sert eleştirilerde bulundu. Şahin, “Ne yapacaklarmış “Kavala’yı serbest bıraktırmayacağız, sözümüzü yedik” mi diyecekler? “PKK’nın başını cezaevinden çıkarmaktan vazgeçtim” mi diyecekler? “Suriye tezkeresine hayır diyeceğiz” mi diyecekler? “HDP ile birlikte değiliz” mi diyecekler? Bir yandan 680 ilçede HDP ve İYİ Parti’nin aldığı oyları alamamış, oranın üzerinde çalışma yapacaklar diyorlar; diğer yandan da bizim üzerimizde mi çalışma yapacaklar? Milliyetçi seçmene ne söyleyecekler? Milliyetçi seçmen onların söylediğini asla yutmaz” dedi.

‘GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKTI’

“Onlar her türlü çamura yatmayı deneyecekler” ifadeleriyle açıklamalarını sürdüren Şahin, “Ne kadar demokrat ne kadar insani olduklarını gösterdiler. ‘Depremzedelere gönderilen yardımlar haram olsun’ diyen insanlara söyleyeceğimiz hiçbir kelime yok. Onlar, bu seçimle birlikte insanlıklarını bile kaybettiler. Kendilerine demokrat, sanatçı süsü veren insanların gerçek yüzleri ortaya çıktı. Onların milletin önüne çıkacak, milletten bir şey isteyecek yüzleri kalmadı. O yüzden çalışmalarının bir kıymeti yoktur. Şuraya gidecekmiş, buraya gidecekmiş… Evini, barkını, insanını, canını kaybetmiş depremzedeler hakkında üç gündür ‘Verdiğimiz su bile haram olsun’ diyen zihniyete söyleyecek hiçbir sözümüz yok. İstediklerini yapabilirler. Türk milleti onlara zırnık koklatmaz” diye konuştu.